Skip to content

Column Popnieuws: Xinix sluit seizoen af

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 23-06-2011

Poppodium Xinix zet komend weekend een punt achter het live seizoen. Dat gebeurt wel met een indrukwekkend programma, dat vrijdag 24 juni start met een optreden van Gadje in het kader van XGP. De band Klavan Gadjé brengt dan een spetterende show, waarin alle muziekstijlen verweven zitten. Er staan tien mannen op het podium, die er een zinderende show van weten te maken, waarbij het publiek rilt, trilt, zindert, huivert en swingt. Het gaat allemaal in het Nederlands en de balkansound heeft een beetje de overhand. Klavan Gadjé speelt overal waar het feest is en was te zien op Lowlands, Paaspop 2011 en twee weken terug vijf keer op Oerol Terschelling. XGP heeft een indrukkende afsluiting. De aanvang is 20.00 uur.

Meer geweld

Meer geweld is er in Xinix op zaterdag 25 juni als Wallace Vanborn uit Belgie het seizoen definitief afrond. De band speelt vette stonerrock met heftige drums en indrukwekkende gitaren. Twee weken terug speelde de band nog op een festival in Georgie en in augustus is de band op Sziget in Hongarije te zien. Tussendoor gewoon even in Xinix. Kortom het bekijken echt waard. Aanvang 22.00 uur. Nadien is de Xinix Afterparty XL.

Vanuit 013

De drie regionale vertegenwoordigers tijdens de Emergenza finale in 013, zaterdag jl hebben het niet gered. De Theezakjes en SugarSweet speelden vroeg en hadden daarom weinig publiek. Mayday13 trof het beter, maar nog later was de zaal met 600 bezoekers heerlijk vol. Genoemde band kwalificeerde zich als hoogste van de drie, 5e. Hun drummer Henri Duijzer werd uitgeroepen tot “Beste drummer van de Benelux 2011”. De eerste prijs ging uiteindelijk naar Knuckles of Frisco De muzikanten houden een goed gevoel over aan de wedstrijd. Ondanks alles werd de busreis terug niettemin een feest.

Wallace

Roes

En dan speelt Roes op zaterdag 25 juni op Het Ons Kent Ons festival in de Werkensepolder in Werkendam. Een buurtfeest, waar Roes met hun gezellig Nederlandstalige pop aan bijdraagt. Aanvang 19.45, openlucht en gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: