Skip to content

Column Popnieuws: Xinix geeft wat extra gas

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 22-05-2008

Er komt een weekend met hoogtepunten aan voor poppodium Xinix.. Vrijdag 23 mei speelt de band Paris Dandies onder de noemer XGP. Op het oor geen spectaculaire band, maar gezien de bezetting wel. De band bestaat uit leden, die voorheen ondermeer in The Wild Romance van Herman Brood zaten. In ieder geval is dat de Belgische gitarist Dany Lademacher, verantwoordelijk voor de vette gitaren tijdens het hoogtepunt van The Wild Romance (periode Saturdaynight, een hit die vrijdag niet zal ontbreken). Verder speelt ook ook Romance-lid Ivo Severijns (bas) in de band. Op het programma staan naast stevige rocksongs ook Wild Romance covers, omdat ze mede door Lademacher geschreven zijn. In september komt het eerste album uit. Aanvang 22.00 uur.

Nederreggae

De Brabantse band Beef mixt reggae met andere muziekstijlen, zoals rock en ska. Er werd gespeeld op grote festivals en de band toerde in 2003 door Zuid Afrika. Zaterdag 24 mei is de band in het Nieuwendijkse Xinix om de nieuwe cd "The Original" te promoten. Beef was eerder in Nieuwendijk tijdens Het Kleurrijk Festival op het plein bij het oude Xinix, eveneens in 2003. Beef won ook al eens een Zilveren Harp, ten teken, dat de band wat betekent voor de vaderlandse muziekscene. Op het podium gaat het er energiek aan toe en ook op dat gebied scoort Beef dus punten. In juni gaat de band naar Kenia voor wat optredens. Geheel in stijl is dan ook het optreden later in de maand op Festival Mundial in Tilburg. In Xinix wordt gestart om 22.30 uur.

Wedstrijd

Het is Diva Down zondag niet gelukt de High School Music Competition voor scholieren bands te winnen. In een finale met vijf andere bands in Het Paard van Troje in den Haag presteerde de band goed met de nieuwe zanger Mitch Emmen. Andere bands kregen echter de voorkeur van de jury voor de drie ereplaatsen. Vrijdag speelt de band in de Haarhorst als het Papendrechtse Offhanded hun cd presenteert. Ook My Own Army speelt daar dan ook.

Meer columns van Piet van Vugt: