Skip to content

Column Popnieuws: Sugar Sweet wint opnieuw

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 22-04-2010

Sugar Sweet heeft de 13e finale van De Rockslag bij Gorcum gewonnen. De band won daarmee optredens op Duveltjesrock, de Gorcumse Zomerfeesten enWantijpop in Dordrecht. Met dat laatste optreden zat de jury in de maag, want Sugar Sweet won bij een wedstrijd in Papendrecht ook al een optreden op Wantijpop. Men besloot om de nummer twee van de avond, Diva Down, het optreden in Dordrecht toe te kennen. Ook Diva Down heeft nauwe contacten met onze regio. Gelukkig spelen er ook wat Gorcummers in die band, zodat de Arkelstad er ook nog wat aan de prijzen overhoudt. Sugar Sweet bestaat uit Rens Ouburg (bas en zang), Jelmer Olsman (gitaar en zang) en Robert de Visser (drums). De band omschrijft hun repertoire als grooverock. Inmiddels stond Sugar Sweet dit jaar al 15 keer op het podium.

Duvel

Tijdens het eerste weekend van juni (zaterdag 5 en zondag 6) wordt in Gorcum Duveltjesrock gehouden in een tent Buiten de Waterpoort. Voor deze derde editie schreven zich veertig bands in om op te kunnen treden, terwijl er maar plaats voor zestien was. De organisatie koos ook voor regionale bands en daarom spelen ondermeer Sugar Sweet, Salvador, Doyle751, New Par en Sobek. Duveltjerock wordt georganiseerd door Stichting Metec, dat ook het Hippiefestival (4 en 5 juli) in Gorcum organiseert.

Covers Neil Young

De Neil Young Mirror band speelt vrijdag 23 april in Xinix in het kader van XGP. De viermansband heeft als zanger Gerry Wolthof, die inmiddels vijftien jaar actief is met zijn Neil Young covers. Hij verzorgt daarnaast solo optredens. Wolthof stond in de TV finale van de Soundmixshow en besloot daarna definitief voor een Neil Young repertoire te kiezen. Recensies geven aan, dat Wolthof helemaal in de huid van Young kruipt en bezoekers in de sfeer van weleer brengt. In het voorprogramma van de NYMB speelt Iris Penning. De zestienjarige Eindhovense zangeres won in februari de singersongwriterwedstrijd in Xinix. Het voorprogramma bij de NYMB is haar prijs. De optredens beginnen om 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: