Skip to content

Herfstfestival 2015

 De tweede avond van het jaarlijkse SLIM Herfstfestival in Xinix!

We beginnen de avond met de mannen van Bandexperience, bestaande uit drie broers: Aron (17) , Florian (15) & Meryn Bevelander (12). Gewapend met drums, gitaar en bas, geboren en getogen in Nijmegen. Aron's sprankelende gitaarriffs , onnavolgbare drumpatronen van Florian zorgen ervoor dat deze goed geoliede rockmachine op het podium staat als een huis. Completeer het geheel met grappige, serieuze of intelligente teksten en je hebt de unieke sound van Bandexperience.

Inmiddels heeft een derde bandlid zich bij de groep aangesloten op bas en dat is de elfjarige Meryn Bevelander die tevens de podia onveilig maakt met zijn Meryn Bevelander Band.

Bandexperience heeft ondanks hun jonge leeftijd al op veel grote binnen- en buitenpodia gestaan

Vervolgens mogen jullie gaan genieten van Calaspia! Calaspia is ontstaan in het voorjaar van 2009. De band brengt symfonische bombast, harde gitaarriffs en gevoelige ballads ten gehore. Na wat veranderingen in de line-up staan ze weer helemaal klaar om hun muziek ten gehore te brengen aan het publiek!

Als derde band op deze avond spelen de lokale helden van Strain. De band lijkt te doen waar ze zelf zin in hebben. Zanger Jip van Kakerken drukt met zijn bijzondere stem een stempel op de muziek die je gewoon moet ervaren. Harde, groovende drums en zagende gitaarriffs, samen met melodieuze zang staan centraal in deze muziek. Invloeden van de band zijn System Of A Down, Tool en Karnivool. De kracht van Strain komt vooral live naar voren; met veel passie en energie wordt elk podium veroverd. Met twee EP’s op zak willen de mannen weer een stap verder nemen op het gebied van shows en hun explosieve stempel zetten op ieder podium waar ze spelen.

Afsluiter van het SLIM Herfstfestival 2015 is Edjahcation! Dit gezelschap is samengebracht door reggae. Ze brengen muziek om op te dansen, feesten en je vrij te voelen, maar ook met een serieuze boodschap.

Prijzen: €5,- voor niet-leden van SLIM, €3,50 voor leden van SLIM.

Tijden: Zaal open om 20:00

Bandexperience : 20:45 - 21:30
Calaspia : 21:50 - 22:35
Strain : 22:55 - 23:40
Edjahcation : 00:00 - 01:00