Skip to content

Column Popnieuws: Jeugd van Tegenwoordig in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 20-11-2008

Poppodium Xinix heeft zaterdag 22 november de landelijk bekende hiphopband De Jeugd van Tegenwoordig op het podium staan. Het trio werd in 2005 door toeval erg bekend door hun single Watskeburt, die het tot een nummer 1 notering in de hitlijsten bracht. Daarmee werd de band van de één op de andere dag een veelgevraagde act. Het was geen eendagsvlieg van Vieze Fur, Willie Wartaal en P. Fabergé treden nog steeds voor volle zalen op. Tot heden verschenen twee album: Parels voor de Zwijnen (2005) en De Machine (2008). De teksten op het laatste album gaan vooral over vrouwen en drugs. De Jeugd van Tegenwoordig hield zich niet alleen bezig met optredens. Het trio had een docusoap op BNN en een reality show op The Box. Hoogtepunt was het optreden in het voorprogramma van Snoop Dog in Ahoy/Rotterdam in 2005. Opmerkelijk is dat Watskeburt de eerste singel is, die onvertaald uitgebracht werd in Engeland. De Jeugd van Tegenwoordig staat ook weer op Noorderslag, editie 2009. Het optreden begint om 22.45 uur. Het naprogramma wordt verzorgd door het Gentse Waxdolls, dat heftige beats laat horen. DJ Toine sur Toine sluit de dag af.

Fenris pakt aan

De Almkerkse black vikingmetalband Fenris komt op stoom. Na een succesvol optreden in Belgie, staat in december twee keer een optreden in XiniX gepland en gaat de band bovendien voor optredens in Oberhausen en Berlijn, naar Duitsland. Ondertussen is er ook nog maar "even" van basgitarist gewisseld. Basgitarist Brian Corstjens heeft het te druk met zijn andere band, Wasted Bullet.

In Gorcum

Refection heeft de eerste voorronde van De Rockslag bij Gorcum gewonnen. De tweede ronde is op 29 november. Aanmelden voor de wedstrijd is nog steeds mogelijk. Daarvoor kan Peter Rikkers (06-23227214) gebeld worden. Poppodium Haarhorst heeft een nieuwe datum voor het eerder afgelaste optreden van The Hot Stewards. Het is doorgezet naar 30 januari. De bluesrockband Highway49 verzorgt dan het voorprogramma. Verder staan De Hardheid (ska, 12/12) en Zeus (stonerrock 13/12) ook al vast.

Meer columns van Piet van Vugt: