Skip to content

Column Popnieuws: The Squall brengt CD uit

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 21-10-2010

Het heeft wat tijd gekost, maar inmiddels heeft de Wijks/Veens band The Squall (zie foto) een nieuwe cd uit: Sun’s Coming Down. De cd is de opvolger van Fragments, dat in 1989 verscheen. The Squall heeft sinds enige tijd een iets gewijzigde bezetting en vanaf dat tijdstip werd er ook mondjesmaat weer opgetreden, vooral in de regio. De band staat voor zaterdag 30 oktober geboekt voor een optreden in Altena Roadhouse, voorheen De Schuur in Eethen. Dat optreden kan gezien worden als de officiële presentatie van de nieuwe cd. Op de vernieuwde website van the Squall zijn de nummers van de nieuwe schijf al (deels) te horen. Ook is er videomateriaal te zien van het optreden in Xinix, in oktober vorig jaar. In Altena Roadhouse staat a.s. zaterdag 23 oktober de band Frog Fever op de planken. De band speelt een brede mix van rockcovers, variërend van ZZ Top tot Anouk. Aanvang 21.00 uur. Entree gratis.

The Squall

Vrouwenhemel

In café Vrouwenhemel in Werkendam speelt zaterdag 23 oktober de band Foolproof. De band geeft aan een opwindende mix te spelen van rock en rhytm ’n blues covers. Op het repertoire staan nummers uit de jaren zeventig van ondermeer Uriah Heep, Deep Purple en Barrelhouse, terwijl ook werk van Ilse Delange op de speelijst staat. Geen entree, aanvang 21.00 uur.

Livin Blues stem

Bij Xinix is het vrijdag 22 oktober weer XGP. Ditmaal staat de band van Livin Blues tycoon Nicko Christiansen op het podium. Christiansen is de stem die te horen is in de grote hits Wang Dang Doodle en LB Boogie. Met zijn band Livin’ Blues Experience speelt hij in Xinix naar verwachting zowel Livin’ Blues nummers als nummers van de periode daarna. LBE bracht in 2008 een cd uit onder de titel This is the time, die ook in Polen in goede aarde viel. Het optreden begint om 22.30 uur.

Transmissie

DJ’s Paul Boex, Sony Crocket (Spanje), Erik Heijting (Club Poema), de broers van Audio Affair en Warren Fellow (Extrema Outdoor, Lowlands) verzorgen de muziek op de technoavond in Xinix, zaterdag 23 oktober, aanvang 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: