Skip to content

Column Popnieuws: Art Meets Art

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 20-05-2010

Xinix heeft vrijdag 21 mei wat nieuws: Art Meets Art. Art Meets Art is een avond waarop diverse disciplines in de muziek elkaar ontmoeten. Veel variatie dus met The Applejacks, een frisse Amsterdamse band (halve finalist Grote Prijs), Huxley Green (singersongwriter Erik Korsman), DivaDown (de regionale emo-coreband), DJ Something Elze, ondersteund door VJ Raminizer. Een lekker vol programma, dat niet gauw zal vervelen. Huxley Green was vorige week al te gast in Xinix tijdens Elzinus Swingcafé. Hij zorgde voor een gezellige sfeer in het café van Xinix. Nu dus op het grote podium. De avond wordt gepresenteerd door Nafthali, de frontman van The FawakaBrothers. De eerste klanken zijn te horen om 21.30 uur.

Bandstrijd

In de feesttent in Almkerk staat voor donderdag 10 augustus de Bandstrijd weer op het programma. Vanwege het grote aantal inschrijvingen werd gekozen voor vijf deelnemers. Bekendst en opmerkelijkst is Roes, een Nieuwendijks duo (Matijs van de Kieboom en Ruben de Snoo), dat uitgegroeid is tot volwaardige band met Ton van der Wal (bas) en Rob van Esch (drums). De band debuteert als kwartet. Als tegenstanders fungeren Oceans (met oud Dubio zanger Thomas Koolmees), New York Diesel, Walking Home en het Drunense Indigo Mind. De laatste band ontmoette Roes ook al in de halve finale van the Next Stage, vorig jaar in De Effenaar, Eindhoven.

Cords

De alternatieve gitaarband The Cords staat zaterdag 22 mei in Xinix. De band bracht net een nieuwe cd uit: Collage met nieuwe nummers, een dvd en een registratie van een reünieconcert uit 2009. De box kwam tien jaar na de laatste cd uit, Lunchbox. De band rond zangeres Simone Holsbeek is inmiddels gegroeid van trio naar kwintet. The Cords speelde al op het Bevrijdingsfestival in Zwolle en liet toen horen weer helemaal klaar te zijn voor meer optredens. Hun noiserock sloeg goed aan. In 1996 (!) was de band ook in Xinix. De muzikanten zijn ouder, maar niet minder gedreven . Aanvang 22.30 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: