Skip to content

Slim Be Creative 2019

  SLIM BE CREATIVE FESTIVAL - Muziekfestival op Paaszondag 21 april in XINIX Nieuwendijk
Zondag aanstaande is het weer tijd voor akoestische muziek uit de regio tijdens het Be Creative Festival georganiseerd door SLIM (Stichting ter bevordering van Lichte Muziek). Zaal open 15:00, entree gratis en voor de inwendige mens zijn er gratis lekkere hapjes. Afsluitende band begint 19:00.
De achtste editie van het Be Creative Festival met in totaal negen acts belooft weer veel variatie in stijlen en nieuw muziektalent op het podium. Om drie uur exact bijten Bertan van der Veer en Bert van Herwijnen het spits af. Zij vormen een gelegenheidsduo omdat vanwege omstandigheden de band Play with Fire niet kan optreden. Na een welkomstwoordje is het de beurt aan Ellen Hartman, een ervaren muzikante op klassieke Spaanse gitaar. Vervolgens het debuut van Jasmijne Maria Violet die rustige melodische meest zelfgeschreven liedjes zal laten horen. Jasmijn Kant speelt ukelele en gitaar. Hierna volgen nog twee solo-optredens. Om ongeveer half vijf allereerst U.Poor.Startle / Raoul Potters. Het optreden van deze ervaren gitarist en zanger van de band Profuna Ocean en Dirty Gift blijft nog even een verrassing. Hij wordt gevolgd door PrjctNsbl. Dit bestaat uit een verzameling gitaarmelodieën met een klassiek tintje die heel gemakkelijk in het gehoor liggen, uitgevoerd door Marco Vlot. Rond half zes begint het optreden van In Duende (wat zoiets betekent als muzikale begeestering) dit duo wordt gevormd door Ramona en Arjan Visser. Dan volgen weer twee solo acts. De eerste van Jeroen Janssen, muzikant in hart en nieren met eigen werk en eigenzinnige covers op gitaar, gevolgd door Dennis Wels die al vele jaren actief is in de muziekscene zowel in bands als solo en veel platen heeft uitgebracht (o.a. Nightflowers in bloom). Tot slot, rond de klok van zeven de afsluitende act van het festival: de P(aa)sgieren. Een bekende regioband met dit keer vier bandleden: Andries Baks, Henk Scherff, Sandra van Rosmalen en Dick van Houwelingen. Hun repertoire bestaat uit zelfgeschreven Nederlandstalige nummers met een vaak wat ondeugende ondertoon. Daarnaast spelen zij ook covers met een twist.
Komt dus allen naar Xinix op eerste Paasdag voor dit muziekfestijn met gratis hapjes. Houd voor het kopen van drankjes rekening met de consumptiemunten. Verkrijgbaar per pin aan de kassa en voor cash in de muntenautomaat in het foyer.
Datum: zondag 21 april
Plaats: Xinix Nieuwendijk
Aanvang: 15.00 uur
Entree: gratis


Jasmijn Kant: gitaar en ukelele


Ellen Hartman:

Ik ben geboren in het plaatsje Oud-Heusden, waarna ik ben verhuisd naar Waalwijk, Kaatsheuvel, Babylonienbroek en ben nu inmiddels in Nieuwendijk aanbeland.
Als kind hoorde ik mijn oom Spaanse klassieke gitaar spelen, ik volgde zijn voorbeeld en mijn droom was gitaarjuf te worden.
Ik ontwikkelde mij in diverse richtingen, speelde in ensembles en andere diverse muziekgroepjes en ben later ook liedjes gaan schrijven.
Muziek maken voelt voor mij als een feestje, ik geniet ervan en deel dit graag met anderen. :-)


PrjctNvsble
PrjctNvsble is een verzameling van akoestische gitaarmelodieën, met een klassiek tintje die als easy listening in het gehoor klinken. De muziek wordt gespeeld door Marco Vlot (voorheen Salvador). See you there!


U Poor Startle:

Raoul Potters, gitarist en zanger van Profuna Ocean en Dirty Gift. Thuis altijd in de weer met verschillende instrumenten om op te nemen en daar wat van te bakken in liedjesvorm. Genoeg materiaal om te kiezen, wellicht een uitgekleed bandliedje of juist iets nieuws om te laten horen. Solo of met een beetje hulp van een gastartiest. U gaat het meemaken. 


In Duende:
“Duende is a power, not a work. It’s a struggle, not a thought” (F.G. Lorca)
Duende is a term, originally from the Spanish language, for a heightened state of emotion, expression and authenticity, mostly connected with music or art. The term derives from ‘the duende’, an elf or goblin-like creature in Spanish and Latin American folklore. 
Duende is the spirit of evocation. It comes from inside as a physical or emotional response to art. It is what gives you chills, makes you smile or cry as a bodily reaction to an artistic performance that is particularly expressive, as an embodiment of the human condition of joys and sorrows.
We are In Duende: Ramona Visser-Bast: vocals and guitar en Arjan Visser: piano


Jeroen Janssen:
Muzikant in hart en nieren, om maar even een vermoeid cliché nog verder uit te putten. Maar het is natuurlijk wel zo.
Al 20 jaar aan het wonen in Rotterdam, maar opgegroeid in Hardinxveld, waar ik op 7-jarige leeftijd al aan de snaar raakte. Eerst op mandoline, later op gitaar.
En bij het horen van 'Tubular Bells' van Mike Oldfield wist ik het zeker: Muziek maken. Heel veel muziek maken...
Vervolgens heb ik jaren les gehad in de wat meer klassieke hoek.
Uiteraard heb ook ik in talloze bandjes gespeeld. Allemaal niks geworden.
Gelukkig maar, want dat opende mijn ogen voor waar mijn ware kracht ligt: op een akoestische gitaar spelen en liedjes zingen. Zelf schrijven, maar ook zeker coveren. Niet klakkeloos naspelen, maar eigenzinnig mee omspringen. En in die rol beweeg ik me nu al een aantal jaar.


Dennis Wels:
Dennis Wels werd geboren en groeide op in Boxtel. In 1995 richtte hij, onder andere samen met gitarist Rudy Bressers de band King Talula op. Vanaf 1997 brengt hij met regelmaat platen onder zijn eigen naam uit. Toen, in 2005, King Talula werd opgeheven, besloot Wels zijn solocarrière een impuls te geven. Het eerste resultaat hiervan, Nightflowers in bloom, werd positief ontvangen. Hierna ging hij, met gitarist Bressers, aan het werk om een professioneel album te schrijven.

In de jaren erna kreeg hij goede recensies. Hij deed (samen met Rudy, met anderen erbij en alleen) de Popronde, stond in het voorprogramma van Daniël Lohues, Gert Vlok Nel, Simone White, Woven Hand, Baby Dee, Danny Vera, Guy Forsyth, Justin Currie en Jeff Martin, zanger van The Tea Party.


De (P)aasgieren:

Andries Baks (gitaar en zang) en Henk Scherff (elektrische contrabas en zang ) pakten een jaar of 15 geleden de muziek weer op en spelen sinds 4 jaar onder de naam: ”de Vale Gieren”. Ze kenden elkaar nog uit de 80-er jaren van de vorige eeuw, toen ze in diverse beruchte regio-bands speelden.
Het repertoire bestaat uit zelfgeschreven Nederlandstalige nummers, met een vaak wat ondeugende ondertoon, aangevuld met eigenzinnig uitgevoerde covers. Andries en Henk worden meestal deskundig ondersteund door cajonist Dick van Houwelingen en zangeres Sandra van Rosmalen.
Ze treden regelmatig op en deden dat bijvoorbeeld bij het dichterspodium in Werkendam, op het Gorcums hippiefestival en Gluren bij de Buren in Utrecht. Leuk om nu weer eens op 1e Paasdag bij Be Creative te staan !
Plezier voor publiek én muzikant hebben ze hoog in het vaandel staan want: de (P)aasgier is een gezelligheidsdier, (soms zijn het er drie en soms zijn het er vier).