Skip to content

Column Popnieuws: Wild Romance terug in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 21-04-2011

The Wild Romance is vrijdag 22 april als zelfstandige band in Xinix. Langs waren muzikanten onder die naam de begeleiders van Herman Brood. Zo'n twee jaar terug besloot een aantal van die muzikanten de band nieuw leven in te blazen. Momenteel wordt er flionk opgetreden met als hoogtepunt een optreden in het Duitse TV Programma Rockpalast in oktober. Bekendste lid van The Wild Romance is gitarist Danny Lademacher, componist van ondermeer Saturdaynight. Met Rudi Englebert (bas) en Water Rambeaux (drums) was hij eerder met zijn eigen band Paris Dandies in Xinix. Ditmaal completeren zanger Stick en gitarist J.W. Van Holland de band. Alle bekende en minder bekende nummers van de oorspronkelijke Wild Romance passeren de revue. Aanvang 21.30 uur.

Wild Romance

Geld binnen

De Veense rockband The Squall bestaat dit jaar 20 jaar. Ter gelegenheid daarvan wil de band een nieuwe (live) cd opnemen. Om die CD op te nemen zocht de ban naar 50 fans die ieder €.50,-- wilden sponsoren om de opnamen te bekostigen. Tot vorige week was de inschrijving beperkt, maar na het optreden van The Squall op het Roparun Benefiet is de lijst vol. Dit jaar komt dus de CD uit (Love to Doubt) met daarnaast een jubileum CD (Pictures to the Past), met daarop oude niet eerder opgenomen nummers. De oplage daarvan blijft beperkt en die CD is alleen beschikbaar voor de sponsors. Toch nog snel bijtekenen dan?

Naar Gorinchem

Het festival SLIM Over de Brug is ditmaal opnieuw in cafĂ© Genesis in Gorinchem (Buiten de Waterpoort). Drie regionale bands trekken over de brug om ook Gorcummers kennis te laten maken met hun muziek. Ditmaal spelen Mayday13 (rock van een vrij jonge band), SugarSweet (grooverock van de band, die pas de demo CD Driving Hard, Diry Clothes uitbracht) en The Brave (het kwartet met oud Fawaka gitarist Boet Branderhorst met rauwe garagerock). Mayday13 geeft aan dat er gelden beschikbaar komen voor Kika. Aanvang 21.00 uur, entree €.3,--. Omdat koos voor Genesis omdat podium De Haarhorst niet beschikbaar was.

Meer columns van Piet van Vugt: