Skip to content

Jazzfestival in Gorinchem

Live muziek wordt in Gorinchem meestal alleen in Opus Four gemaakt, maar volgend weekend in de hele stad, want het is weer tijd voor het jazzfestival! De 38ste editie alweer. Het begint donderdagavond 22 april in De Nieuwe Doelen. Zie voor info www.jazzfestivalgorinchem.nl. Hier maak ik nu al melding van voor het geval dat mensen die ervan houden er geen erg in hebben en andere plannen maken :)
Vrijdag is een moeilijke dag want er is te veel moois!!! Dan is er de jazz kroegentocht met vele te gekke jazzbands zoals Tiny Little Bigband, het Trio Thomas Baggerman.

In Opus Four, waar elke vrijdag een band optreedt, speelt vrijdag 23 april Djazzm feat. Joseph Bowie.
Bijgaand het programma van de jazzkroegentocht. Eén concert wil ik er uitlichten: dat van de Swing Artistry Quartet van Marco Kuipers in Café Soestdijk.

The Swing Aartistry Quartet meets Machteld Cambridge

The Swing Artistry Quartet is een kwartet bestaande uit jonge enthousiaste musici, die inmiddels hun sporen in de nationale en internationale jazz-scene hebben verdiend. Door het daverende succes van het vorige jaar is de Swing Artistry Quartet met vocaliste Machteld Cambridge weer op de buhne van het festival.
Machteld, die op uitmuntende wijze Gospels en Negro spirituals vertolkt, weet daarnaast ook alle bekende wegen naar de jazzwereld te bewandelen. Met haar fascinerende uitstraling weet zij menig muziek/ jazz liefhebber te verrassen.

The Swing Artistry Quartet, onder leiding van Marco Kuipers, speelt veelal American Jazz standards in de stijlen van Mainstream, Be- Bop en muziek uit de Swing periode. De sterke ritmesectie bestaande uit piano, bas en slagwerk staan garant voor een swingende en verassende gebeurtenis. Stuwend, dynamisch en muzikale creativiteit zijn enkele sleutelwoorden voor deze talentvolle jazz formatie. Dit mag u zeker niet missen.
The Swing Artistry Quartet: Marco Kuipers, saxes; Hans Kwakkernaat, piano; Eric Heijnsdijk, bas; Ben Schröder, drums; special guest Ms. Machteld Cambridge (vocals).