Skip to content

Column Popnieuws: Diva Down wint voorronde popwedstrijd

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 21-02-2008

De vier muzikanten van Diva Down hebben één van de drie voorronden van de High School Music Competition gewonnen. In Bibelot in Dordrecht liet de band vijf andere bands achter zich. Het kwartet mag nu in de finale in het Haagse Paard van Troje op 18 mei laten zien wie de beste "schoolband" is. De organisatie van de wedstrijd is in handen van de Zuid Hollandse Popunie. Diva Down is de meest optredende regionale band van dit moment.

Bates in Xinix

In jongerencentrum Xinix is zaterdag 23 februari weer een dance avond. DJ Benjamin Bates zal dan voor de muziek zorgen. Bates is een plaatsgenoot van Bredanaar Tiesto. Hoewel hij de wereldweide faam van Tiesto niet kan evenaren, is Bates toch een "grote" onder de DJ's. Hij verzorgt heel regelmatig djsets in het buitenland, waaronder Israel en binnenkort meerdere malen in Belgie en Roemenie. Hij stond ook op dancefestivals als Mystery Land, Sensation White en Innercity. Het nummer On My Feet van zijn laatste cd Recyclomedia is gebruikt als tune voor het festival Dance4Life. Bates maakte aanvankelijk cd's met Rotterdammer Marco V en trad daar veel mee op. De nummers van de laatste cd zijn te beluisteren op de site van de dj: www.benjaminbates.nl. DJ Toine sur Toine wisselt Bates af, Aanvang 22.00 uur.

Boogyblues

Bij XGP in Xinix worden vrijdag 22 februari de sigaren uit de doos gehaald, als tijdens, voor en na het optreden van de Hillbilly Boogiemen, discussiegezelschap De Rotonde in gesprek gaat. Muziekliefhebbers aanschouwen de rockabilly band, die authentieke muziek maakt met contrabas, banjo en mandoline. "Zo van de prairie geplukt", meldde muziekblad Fret naar aanleiding van een verschenen cd. Aanvang 22.00 uur

Elektra

Angel in The Box en De Opvoeding gaan zaterdag 12 april namens kollektief SLIM naar het Sliedrechts jongerencentrum Elektra. Omdat het Sliedrechts publiek van stevige muziek houdt, is daarop geanticipeerd. Ook de nieuwe metal band Moments Gate gaat mee naar de Baggerstad. Op dezelfde avond treden regionale bands zoals Highway49, Frozen Flames en Fawaka Brothers in de Haarhorst in Gorcum op op Bliekenpop. Highway 49 is een dag eerder bij Slim in de Lift in Xinix.

Meer columns van Piet van Vugt: