Skip to content

Column Popnieuws: Theatertour van The Scene in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 21-01-2010

Rockband The Scene is vrijdag 23 januari in Xinix, in het kader van XGP. The Scene is weer een band, die lang geleden ook bij Promani (de P van XGP) optrad in het oude Dorpshuis Tavenu. Het repertoire was toen in het engels en van de bezetting resteert alleen zanger (toen ook gitarist) Thé Lau.

De Amsterdamse band bereidt zich voor op een theatertournee in verband met de onlangs uitgekomen nieuwe cd, Liefde op doorreis. In Xinix vindt een try-out plaats van de toernee, die de band in 36 theaters in Nederland en België brengt. The Scene startte 30 jaar geleden en trad toen ook op in Nieuwendijk. Eind jaren tachtig switchte de band naar Nederlandstalig en Rauw, Hees en Teder en Iedereen is van de wereld werden popklassiekers. In Xinix speelt The Scene repertoire van de nieuwe cd, ongetwijfeld aangevuld met nummers van eerdere cd’s. Xinix is om 21.00 uur open; de band begint om 22.00 uur. Er is geen voorverkoop.

Wedstrijd

In Het Huijs van Breughel is zaterdag 24 januari de 2e ronde van De Rockslag bij Gorcum. Er treden zoals gebruikelijk drie bands op: de meidenband Queenbee (poppunk), Too Loud For Granny (eveneens poppunk) en DivaDown (emorock). In de laatste band spelen regionale muzikanten. DivaDown speelde zaterdag jl nog in het voorprogramma van Face Tomorrow in De Haarhorst in Gorcum. Queenbee is een meidenband en Too Loud For Granny zet zich in om het optreden ook visueel aantrekkelijk te maken. Aanvang 22.00 uur.

Dance

Joost van Bellen is één van de eerste Nederlandse dj’s nieuwe stijl. Hij startte in 1985 in Amsterdamse kraakpanden met optreden en het ter plaatse creëren van muziek. In 1987 presenteerde van Bellen als eerste house in Nederland. Zaterdag 24 januari is van Bellen (1962) te gast in Xinix in Nieuwendijk. Hij zal daar optreden met dj/danseres Wanna Be A Star, The Walk & Roger Seventytwo (mix van franse electro en minimal). Xinix is open om 22.00 uur, dan start ook de muziek.

Meer columns van Piet van Vugt: