Skip to content

Column Popnieuws: Octupus in Nieuwendijk

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 19-06-2008

De Heusdense band Octopus speelt vrijdag 20 juni in Xinix in Nieuwendijk. Het optreden is in het kader van XGP, waarbij bands van weleer optreden. In dit geval is dat de spijker op de kop, want Octopus was in 1973 de eerste band die voor de voorganger van Xinix (Promani) in het oude Dorpshuis Tavenu optrad. De band speelde ook in 1974 en 1975. Incidenteel staat Octopus nog op de planken: alleen als zich een leuk optreden aandient komt de band bij elkaar om in wat oefensessies het oude repertoire weer door te nemen. De oorspronkelijke bezetting is niet helemaal in takt. Zanger Richard Leijten, bassist Fons van Heijst en drummer Jan Timmermans en geluidsman Ton de Hart krijgen versterking van de jonge muzikanten Niels Broos (toetsen), Eibe Gerhartl (gitaar) en Dik van Ballegooijen (gitaar). Vanzelfsprekend speelt de band nog wel de nummers van toen: Deep Purple, Status Quo en Santana. Mogelijk resulteert het optreden van Octopus in een reünie onder de bezoekers. Het optreden begint om 22.00 uur.

Punkrock in Xinix

Hoewel er veel aandacht is voetbal gaan de live concerten zaterdag 21 juni in Xinix ook gewoon door. Het optreden van de Zuid-Hollandse punkrockband Offhanded sneuvelde weliswaar, omdat voetbal op grootscherm het voorprogramma wordt voor de Belgische punkrockband Janez Detd. Offhanded komt later in het jaar terug. Janez Detd is een populaire Belgische band, die veelvuldig op de radio is en het ook gebracht heeft tot buitenlandse optredens. In juli gaat de band bijvoorbeeld nog naar Libanon. Dit jaar werd de nieuwe cd “Better for Worse” uitgebracht. Voetbal begin om 20.45 uur in Xinix, Janez Detd om 22.30 uur.

Over de Brug

Popkollektief SLIM steekt zaterdag 21 juni de Merwede over voor het festival SLIM Over de Brug. In de Haarhorst spelen vanaf 21.00 uur de trashmetalband Chaos (in de stijl van Slayer), de symfonische rockband Sydeways (in de stijl van Marillion) en de explosieve band Spiritual Force. Die band trad ook al op op het Flevo Festival en in Roemenië en Tsjechië. SLIM over de brug wordt financieel mogelijk gemaakt door de Zuid Hollandse Popunie en Stichting BRAM (voorheen Brabant Pop).

Meer columns van Piet van Vugt: