Skip to content

Column Popnieuws: Bo's Drag in Teerkamer

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 20-03-2008

Zo'n 25 jaar na de eerste successen treedt Bo's Drag weer op. De Sleeuwijkse band, opgericht als het trio Scanner heeft de smaak weer te pakken na een reünie concert voor het SLIM Jubileum festival in januari 2007. De band speelt ditmaal een ruime set in Schenkerij De Teerkame in Woudrichem op zaterdag 22 maart. Bo's Drag speelt frisse popmuziek, waarbij de hoofdrol weggelegd is voor de gitaren en zanger Ferdinand Biesheuvel. De Teerkamer Huisband neem het vooraf en het na voor zijn rekening. De optredens zijn vanaf 21.00 uur, entree gratis.

Beats in Xinix

Poppodium Xinix heeft zaterdag twee acts met beats en electronica. Het Belgische Nid & Sancy brengt elektropunk, ruimhartig aangevuld met stevige beats. Het repertoire is melodieus, maar ook aangedikt stevig. Melomanics wil daarna laten zien, dat die muzikanten ook in het nieuwe Xinix goed uit de verf komen. De band was al enkele malen in het oude Xinix en verzorgde daar zelfs de laatste live klanken. Ditmaal is het gezelschap in Nieuwendijk met een djset. Dat ziet er weer anders uit, dan we gewend zijn van de Melomanics. Bovendien is de band niet veel in de djsetting te zien. Mogelijk nog meer beats. Aanvang 22.00 uur.

Video release

Na de opening, zaterdag jl heeft een ander poppodium, het nieuwe Haarhorst poppodium in Gorinchem vrijdag 21 maart de presentatie van de eerste videoclip van KinKobra op het programma. Medefinalist van de Rockslag, Doyle, zal het Gorcums trio daarbij assisteren. De entree is gratis. Op het 12 april is het festival Bliekenpop met Frozen Flames, Highway49 en Fawaka Brothers.

Backyard in finale

Na de bezettingswisseling is de poprockband Backyard gewoon doorgegaan. De band gaat geen optreden uit de weg en dat resulteerde in een tweetal finaleplaatsen bij bandjeswedstrijden. Op zaterdag 5 april staat Backyard in de Bandstrijd in De Tavenu in Waalwijk en op 4 mei in de finale van Helvoirts Weekend. Met wedstrijden speel je je vooral in de kijker, want een overwinning is meestal niet meer dan roulette, maar dat is misschien te oneerbiedig ten opzichte van winnaars.

Meer columns van Piet van Vugt: