Skip to content

Column Popnieuws: Roes brengt demo uit

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 20-01-2011

De viermansband Roes, die Nederlandstalige popmuziek speelt, introduceerde tijdens het optreden vrijdag jl in het café van Xinix hun eerste demo cd. Op de cd staan drie nummers, die live ingespeeld zijn. Roes wil de demo in eerste instantie gaan gebruiken om meer op te kunnen treden. In Xinix werd al wel een deel van de oplage verspreidt onder de aanwezige fans. De drie nummers zijn ook te horen via de website van de band: wijzijnroes.nl. Daarnaast heeft Radio AFM de band uitgenodigd om live enkele nummers ten gehore te brengen. Dat gebeurt op zaterdag 26 februari in het programma Joosten in het Weekend (18.00 uur). Bijzonder aan Roes is, dat de band begon als duo (succesvolle deelname aan de bandjeswedstrijd The Next Stage in De Effenaar in Eindhoven) en uitgebreid werd met een ritmesectie. Daarnaast komen de bandleden allemaal uit Nieuwendijk.

Knus

In Jongerencentrum De Pomp in Almkerk speelt zaterdag 22 januari de alternatieve rockband Among this All. De band speelt in de stijl van Thirty Seconds to Mars. De vijf studenten brachten een demo cd uit onder de titel No Statues, terwijl van hun song Last Kiss Goodbye een professionele clip op You Tube staat. Het optreden in Almkerk begint om 21.00 uur.

Among This All

Derde ronde

In het Huijs van Breughel in Gorcum is zaterdag 22 januari de derde ronde van De Rockslag bij Gorcum. Drie bands spelen om een plaats in de finale: Unexpected, One Night Band en Mayday13. De laatste band heeft als standplaats Giessen. De vier muzikanten maken rock, die vermengd wordt met punk, rock 'n roll, funk, metal en ska. De teksten gaan over de dagelijkse beslommeringen. De band maakt nog steeds nieuwe nummers. Daarnaast wordt nog gezocht naar een definitieve stijl, maar niettemin durven de muzikanten de strijd in Gorcum aan. Aanvang 21.00 uur. Uitslag om 01.00 uur.

Dance

Draaiden dj's vroeger alleen platen op een draaitafel, tegenwoordig zijn het alternatieve muzikanten, die hun geluid ter plaatse produceren. In Xinix is het zaterdag 22 januari weer Electroxinix met de dj's Benjamin Bates, Toine sur Toine en John Lishious. Aanvang 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: