Skip to content

Column Popnieuws: Tweede ronde Herfstfestival

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 19-11-2009

De tweede avond van het SLIM Herfstfestival, zaterdag 21 november in Xinix, is een andere dan de eerste. Opnieuw wordt gestart om 20.00 uur maar nu met een dubbele dosis bands, die afkomstig zijn uit de SLIM Workshops. Monkeys@Work begint en speelt covers van onder andere Nirvana . Booby Trap tapt uit hetzelfde covervaatje. De Hankse band Double Mess bestaat eveneens uit jonge muzikanten. Double Mess was dit jaar al succesvol met het winnen van de Studenten (p) Op podiumprijs. Hun repertoire bestaat deels nog uit covers, nu er steeds meer aan eigen nummers gewerkt wordt. In 1983 was Orphean de laatste Hankse band, die op een SLIM Herfstfestival speelde. Het programma wordt vervolgd met de progmetalband Moments Gate uit Gorinchem. MG laat zich inspireren door ondermeer Abba (!), Tool en Faith No More. Daarna staat The Brave geprogrammeerd. De garagerockband bestaat uit muzikanten, die eerder actief waren in StuNnd en A Scream From The Heart. Onlangs dubuteerde The Brave verdienstelijk in Xinix. Infestis sluit met bloeddorstige black metal het festival af.

Oudendijk

In het OVO gebouw in Oudendijk organiseert Live Podia zaterdag 21 november optredens met de bands Highway49, dat bluesrock speelt en Woudrichemse muzikanten binnen de gelederen heeft en de rockband The Razzle. Het is nog niet eerder voorgekomen in de geschiedenis, dat het OVO gebouw plaats bood aan live popmuziek. Aanvang 21.00 uur, toegang gratis.

Teerkamer

In schenkerij De Teerkamer speelt zaterdag 21 november de nieuwe Teerkamerband met als frontman Marco Kieboom. Er staan veel rockcovers op het repertoire. De band Crazy Request wisselt De Teerkamerband af met verzoeknummers. De band werkt als het Crazy Piano’s concept. De aanvang is 21.30 uur, geen entree.

Jarig

Gorcum viert zaterdag 28 en zondag 29 november dat er in de stad 50 jaar popmuziek gemaakt wordt. Dat gebeurt vooral in De Nieuwe Doelen met veel live muziek (volgende week het programma). In het Gorcums Museum wordt de 28ste een tentoonstelling geopend, die inzicht geeft in wat er in die 50 jaar gebeurd is. Datzelfde is terug te lezen in een boek, dat de 29ste gepresenteerd wordt. Het feestje kan een nieuwe impuls geven aan de Gorcumse scene, die nu wat tam te noemen is.

Meer columns van Piet van Vugt: