Skip to content

Column Popnieuws: Weer live muziek in 't Honk

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-09-2009

Jongerencentrum ´t Honk in Sleeuwijk staat vrijdag en zaterdag weer bol van de muziek. Het centrum moet opgeknapt worden en daarom is er onder leiding van Trema een plan gemaakt. Onderdeel van dat plan is om zelf ook geld in te zamelen om niet alles van instanties af te laten hangen. Vrijdag 18 september is er een avond met drie popbands. In elke band speelt wel een muzikant, die ofwel uit Sleeuwijk komt, of er gewoond heeft. Om 21.00 uur start SugarSweet met muziek in stijl van Foo Fighters en Rage Against the machine. Daarna komt DivaDown met hun emocore. The FawakaBrothers sluit de avond af met hun aanstekelijke rockhiphop. Entree €.5,--. Zaterdag 19 september is er een danceavond, geregisseerd door de organisatie van Speakerbeats. Vier dj’s blazne de beats door ’t Honk. Aanvang 22.00 uur.

Dubbel

Als SugarSweet vrijdag indruk gemaakt heeft, kun je de band zaterdag 19 september opnieuw aan het werk zien. De drie muzikanten spelen dan in Xinix, in het voorprogramma van The Shavers. Ook The Shavers is een trio. Een aantal jaren terug werd de band opgeheven, omdat de lichamelijke gesteldheid van zanger/entertainer Johannes de Boom zwaar te wensen overliet. De Boom is weer op de been en de band is begin dit jaar weer begonnen. Direct werd al een nieuwe mini cd uitgebracht, Orthopedia. The Shavers speelt rockabilly met surfrock voorzien van Nederlandse teksten. De rijkelijk getatoeƫerde de Boom zorgt op het podium voor extra vertier. Soms wordt hij geassisteerd door Dikke Dennis, ook een rockabilly icoon. De twee andere muzikanten, Cock de Jong speelde in 1981 met The Rousers eerder in Nieuwendijk. De optredens beginnen om 22.00 uur.

The Brave

De nieuwe band van Liberty Valance/Stunnd zanger Erik Korsman The Brave, debuteert zaterdag 3 oktober in Xinix. De band speelt dan in het voorprogramma van Bombay Show Pig. BSP is een powertrio uit Amsterdam,. Bassist Boaz Kroon vertrok naar Anouk, waardoor BSP als trio zonder bassist verderging. In de band zit nog wel heel veel energie. En dat laatste zit ook in The Brave, getuige de drie nummers, die op MySpace te horen zijn..

Meer columns van Piet van Vugt: