Skip to content

Column Popnieuws: Face Tomorrow in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 19-05-2011

Ter promotie van de nieuwe cd, die ook Face Tomorrow heet is de Rotterdamse band Face Tomorrow zaterdag 21 mei in Xinix in Nieuwendijk. De emo/core band is weer helemaal hot na de goed ontvangen cd. Inmiddels is de single The Fix uitgebracht. Face Tomorrow zat bij de vorige cd wat in een dip, door droevige gebeurtenissen, die twee van de bandleden overkwam. Daarom heette die cd ook In The Dark. Face Tomorrow geeft aan de donkerheid overwonnen te hebben en weer vooruit kijkt naar het volle leven. Het nieuwe album klinkt daarom positiever dan het vorige uit 2008. Face Tomorrow speelt niet alleen in grote en kleinere clubs, maar deed ook festivals als Lowlands en Pukkelpop aan. Het optreden in Xinix begint om 22.00 uur.

Verwarring

Er lijkt wat verwarring te zijn rond de Emergenza finale in 013 in Tilburg waaraan Mayday13, De Theezakjes en SugarSweet deelnemen. De muzikanten hebben inmiddels een bus gereserveerd om de fans naar het optreden te vervoeren. Er zijn twee data in de publiciteit gekomen: zaterdag 18 juni en vrijdag 23 juni. De websites van Emergenza en 013 bevestigen de 18e juni. Er wordt dan al om 17.30 uur gestart. Wie kaarten wil moet een mail sturen naar: kaartenemergenza@sugarsweetmusic.nl. Kaarten kosten €.12,50, exclusief busreis (totaal ongeveer €.20,--). De muzikanten hebben ondersteuning nodig: laat twee bussen nog niet genoeg zijn om de fans te vervoeren!

Motoren

Bij Altena Roadhouse in Eethen is zaterdag 21 mei een motortreffen. Er worden zo'n 200 motoren verwacht. Naast bekijken en beluisteren van motoren, is er ook live muziek van Woodstock Experience (17.00 uur), Goofy & the Regulars (20.00 uur) en Duketown Dogs (23.00). Er kan ook overnacht worden, maar die kaarten (inclusief ontbijt) zijn uitsluitend in voorverkoop verkrijgbaar. Het treffen begint om 15.00 uur.

Fictrious

De poprockband Fictrious, ooit debuterend op het SLIM Herfstfestival staat geheel op eigen benen. De band speelt binnenkort maar liefst vijf keer: The Avenue Breda (20 mei), Koloszaal Raamsdonksveer (28 mei), Bomfest Tilburg (11 juni), Hank Rocks (25 juni) en Oscars Raamsdonksveer (29 juni).

Fictrious

Meer columns van Piet van Vugt: