Skip to content

Column Popnieuws: The Next Stage invasie in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 18-12-2008

Poppodium Xinix wordt vrijdag 19 en zaterdag 20 december overspoelt door bands. The Next Stage, een internationale organisatie die ook actief is in Belgie organiseert dan een wedstrijd voor popbands. Vrijdag kampen zeven bands om de overwinning en zaterdag staan er maar liefst acht op het programma. De organisatie heeft de stemming (door het publiek) geheel geautomatiseerd. Elke bezoeker ontvangt een "stemcode" waarmee via SMS gestemd kan worden op vier bands. Hiermee wordt voorkomen, dat bands met de meeste fans winnaar van de avond worden. De vier hoogst scorende bands gaan door naar een volgende ronde. Vrijdag begint de wedstrijd om 20.00 uur en dan spelen achtereenvolgens FISK, AMC Rebel Machine, Bread Again?, (ons eigen) Fenris, GetAway, Beliar en Hellispear. Zaterdag wordt om 19.30 uur gestart. Dan spelen High Speed Dirt, Sakmi, ENGO, GREY, Backspin, Rising Evil, Freestroke en ROES. De laatste speelt een thuiswedstrijd, want ROES komt uit Nieuwendijk. Het duo maakt rockmuziek met een kwinkslag. De regionale bands Dubio en Diva Down kwalificeerden zich al voor de tweede ronde tijdens een voorronden in Rotterdam. In Xinix is in maart opnieuw een voorronde van The Next Stage. Aansluitend aan de wedstrijd (00.00 uur) is een 70's en 80's party met door de Xinix DJ's uitgekozen muziek.

Rockslag

En dan is er ook nog een voorronde (de derde) van De Rockslag bij Gorcum. In het Huijs van Breughel wordt ook daar om de overwinning gestreden. De namen van de spelende bands werden nog niet bekend gemaakt. Hoofdprijs is optreden op wantijpop in Dordrecht in juni. Eerdere winnaars waren Blend en Refection.

Singersong

In Xinix is op zaterdag 21 februari (carnavalszaterdag) weer een singersongwriterwedstrijd. Inschrijven kan nu al via xinix.singsong@gmail.com. De spelregels zijn onveranderd: drie nummers spelen, waarvan minimaal één van eigen hand. Solisten en duo's toegestaan, maximaal tien deelnemers. Deze wedstrijd kent een vakjury, maar ook het publiek mag een winnaar kiezen. Voor beide is een prachtige bokaal beschikbaar en natuurlijk een mooie vermelding in de eigen biografie.

Meer columns van Piet van Vugt: