Skip to content

Column Popnieuws: Opnieuw vol SLIM Herfstfestival

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 18-11-2010

In Xinix is zaterdag 20 november de twee avond van de 25e editie van het SLIM Herfstfestival. Vijfentwintig jaar lang nieuwe talenten op het podium, aangevuld met doorgegroeide muzikanten. Omdat de het in de regionale muziekwereld allemaal een beetje minder is, heeft SLIM het programma aan moet vullen met andere bands. Vorige week sloeg dat goed aan met het slotoptreden van Andere Koek, een wervelende skaband. Ditmaal is de afsluitende band de winnaar van de Bandstrijd in Almkerk, deze zomer, New York Diesel (00.00 uur), dat dirty rock speelt. Maar zoals gebruikelijk wordt hete festival geopend door de bands, die voortgekomen zijn uit de SLIM workshops met leerlingen van het Altena College. Het worden debuutoptredens van Nevermind (poppunk, 20.00 uur) en Embers and Ash (metal, 20.30 uur). The Alloy met ervaren muzikanten, die ook al in De Tol actief waren, vervolgt om 21.00 uur. Het wordt garage en symfonisch rock. Volgende week presenteert de band de eerste cd: Fairly Tales From teh Factory Floor. Om 22.00 is het de beurt aan Sobek aan de beurt, dat samengesteld is uit muzikanten van diverse andere bands. De band maakt een mix van diverse stevige muzieksoorten. Iets aparts in het programma is de het Black Forest Disco Art Project: vier muzikanten, die met beats disco-metal maken en ook visueel de bezoeker aan zijn trekken laat komen (23.00 uur).

Elders

Niet alleen in Xinix is er beweging. Ook Altena Roadhouse doet een duit in het zakje met een optreden van Echoes of Industry, een band met jonge muzikanten, die een rockcoverretpertoire speelt, aanvang 21.00 uur. DeWerkendamse rockcoverband De Coveralls, niet te verwarren met het Engelse of Amerikaanse The Coveralls. Speelt zondag 21 november in de Kurenpolder tijdens het Open Podium. Verder zijn daar ook nog twee dansgroepen actief, aanvang 15.00 uur

Swingcafe

In Xinix is het vrijdag 19 november weer Elzinus Swing Cafe met bovendien een kijkje in de platenkast van Brave zanger Erik Korsman. Er is bovendien een live act en natuurlijk de inmiddels bekendgeworden snackcorner. Aanvang 21.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: