Skip to content

Column Popnieuws: FawakaBrothers: Local Only

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-09-2008

De regionale hiphop band The FawakaBrothers is door het popblad Live XS verkozen tot een van de drie "Locals Only" van de maand oktober. Uit ingezonden demo's kiest een jury drie bands, waarvan verwacht wordt, dat die potentieel hebben. De uitverkiezing leidt direct al tot drie optredens in niet de minste popzalen: Paradiso (Amsterdam), 't Paard van Troje (Den Haag) en Luxor (Nijmegen). Daarnaast doet de band met de Locals Only van de andere maanden mee in de grote finale in het voorjaar. Fans kiezen dan acht bands uit, die daarna een landelijk toer mogen maken met alle faciliteiten die daar bijhoren. De Locals Only optredens zijn eind oktober. Voor die tijd is The FawakaBrothers nog een keer te zien in Xinix, in het voorprogramma van Freaky Age op 4 oktober. In de laatste maanden van het jaar moet de band het doen zonder zanger Michiel van Berkel, die een grote reis gaat maken. In het voorjaar is hij weer van de partij.

Lolmetal

Bertus Staigerpaip, WC Experience en Band Zonder Banaan zijn de ultieme lolrockbands die bekend zijn bij een groot publiek. In de metal en hardrocksfeer hebben we Patatje Metal. Die band speelt zaterdag 20 september in Xinix. De leden van de band staan uitgedost op het podium en hebben ondermeer parodie├źn van bekende Nederlandstalige smartlappen en klassiekers op het programma staan. Het mag duidelijk zijn, dat de muzikanten van Patatje Metal van een geintje houden en daarnaast gaat het er stevig aan toe. Aanvang 22.30 uur.

China

Drummer Frans van Gastel is met zijn band Monikini op tournee in China. Het trio doet twaalf optredens. Tijdens het eerste optreden op 12 september in Tianjin werd ook de nieuwe cd Human Error gereleased. Vooralsnog is die alleen in China verkrijgbaar. De band, die veel toetsen en synthesizers in hun muziek gebruikt, heeft contacten met China door hun toetseniste, die van Chinese afkomst is. Het is de tweede keer dat Monokino op tournee in China is. Frans van Gastel speelde eerder in de lokale bands Schwattack en MrMoody, die overigens ook landelijke bekendheid kregen. MrMoody bracht enkele cd’s uit in eigen beheer. De muzikanten zijn zowel individueel als in andere samenstellingen actief in de muziek.

Meer columns van Piet van Vugt: