Skip to content

Column Popnieuws: Metaal

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 18-03-2010

Xinix heeft een metal programma op de vrijdag. Het wordt op 19 maart een heftige toestand in Xinix. Ironing Maiden is een Iron Maiden coverband, die de vonken er vanaf wil laten springen. Alle bekende songs zullen de revue passeren. Present Danger is een metalband, waarvan fans vonden, dat de sound veel op die van Metallica leek. Daarom heeft de band een Metallica set op het repertoire staan, die eveneens op die vrijdag te horen en te zien zal zijn in Xinix. Dat wordt dus knallen. De bands starten om 22.00 uur.

Transmission

Zes dj’s zullen zaterdag 20 maart Xinix opnieuw laten schudden. Zij doen dat onder de noemer Transmission. Er staan enkele bij het publiek bekende dj’s geprogrammeerd, zoals Paul Boex & Smeerkees, maar ook Alchemist, Raminizer en Invite zullen achter de tafel staan. Het wordt een complete techno avond met ervaren dj’s, die al optraden in Oostenrijk, Frankrijk en Estland. Paul Horrevorts is de dj die het programma volmaakt. Hij komt uit Hilvarenbeek, stond vorig jaar op Dance Valley en staat dit jaar op Mystery land geprogrammeerd in De Techno. De eerste dj draait om 22.00 uur.

Rockslag

Sugar Sweet werd zaterdag de vierde winnaar van De Rockslag bij Gorcum. De rockband wist de twee tegenstanders, DEVUN en Straight Unicorn achter zich te houden. Op 3 april is de vijfde voorronde en op 17 april de finale. Voor de vijfde ronde staan de deelnemers nog niet vast. Meedoen? Vraag info bij Peter Rikkers, 06-23227214. De winnaar speelt op Wantijpop in Dordrecht en krijgt studiotijd.

Live podia

Live Podia, organisator van popavonden in Woudrichem (en omgeving), houdt zaterdag 20 maart een avond in de foyer van Het Rondeel. De huisband SOAP! treedt dan op met rockcovers. Levina Hartman (ex JJ Bluesband) is gastzangeres. Daarnaast treedt The Blokes op, een verrassend, door de wol geverfd viertal, dat stevige rock speelt en dan in de meest brede vorm die er is.”Van Abba tot Zappa”, zoals de band zelf aangeeft. Aanvang 21.00 uur, entree gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: