Skip to content

Column Popnieuws: Heet met Hot Stewards

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 18-02-2010

Xinix had voor zaterdag 20 februari een optreden van The Madd gepland, een jonge Rotterdamse band, die frisse jaren zestig muziek speelt in de stijl van The Beatles. Plotseling vertrek van de bassist zorgde er voor dat het optreden niet door kan gaan. The Hot Stewards is een waardige vervanger. Ook deze band grijpt terug naar oudere muziek. De band brengt op gedreven wijze tachtiger jaren muziek van Abba, Kim Wilde en Wham! Ten gehore. De band maakt er zowel op muzikaal gebied als wat presentatie betreft wel iets speciaals van. De leden van The Hot Stewards dossen zich uit in de foute kledingstijl van die jaren: tigerleggings, leren jasjes en politiepetten. De band is populair in heel Europa. De bezetting wisselt nog wel eens, maar een vaste waarde is oud Sleeuwijker Roger van der Zouwen (bas), die eerder actief was in het populaire A Scream From the Heart. Een andere voormalige streekgenoot, Pieter Mol, speelt gitaar in de band. The Hot Stewards was twee jaar terug ook al in Xinix. Het werd toen een indrukwekkende show. Niets wijst er op dat het nu anders gaat worden. Aanvang 22.30 uur.

Wedstrijden

Iris Penning uit Eindhoven won zaterdag de Xinix Singersongwriterwedstrijd. Van negen kandidaten was zij volgens de jury de beste. Het duo Yard won de publieksprijs. Iris Penning speelt in april in het voorprogramma van de Neil Young Mirror Band, een XGP avond. In Gorinchem vond diezelfde zaterdag 13 februari de derde ronde van De Rockslag plaats. Roadburn won de voorronde en versloeg Fictrious en Ocean. Ronde twee werd eerder gewonnen door Diva Down. De finale is op 17 april. Profuna Ocean met de Andelse broers Arjan en Rene Visser won twee weken terug de halve finale van de Beach Battle in Scheveningen. De grote finale is daar op zaterdag 10 april.

Opgebrand?

Vanwege het succes van de metalband Infestis, liggen de activiteiten van Brandhaard even stil. De muzikanten van Brandhaard spelen allemaal ook in Infestis en die band krijgt voorrang.

Meer columns van Piet van Vugt: