Skip to content

Column Popnieuws: Hot Stewards naar Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-01-2008

In Jongerencentrum Xinix staat zaterdag 19 januari al de derde band op het podium, die de zaterdag ervoor op Noorderslag in Groningen speelde. Dat betekent dat er kwaliteit naar Nieuwendijk komt, want van het festival Noorderslag is bekend dat de organisatoren een neus hebben voor talent. Na Voicst, Mala Vita komt zaterdag de rockband The Hot Stewards naar Xinix. The Hot Stewards is een band, die bestaat uit muzikanten met verschillende nationaliteiten. Er werd, misschien daarom, ook al gespeeld in Denemarken en Duitsland. Als Nederlands vertegenwoordiger treffen we Roger van der Zouwen op basgitaar aan. Roger was de frontman van A Scream from the Heart en startte in ons regionale Dizzy Flakes. The Hot Stewards maakt gecoverde rock uit de tachtiger jaren en geeft daar een eigen draai aan. Visueel uitgedost en op enthousiaste wijze worden nummers als Edge of Heaven (Wham) en Smalltown Boy (Bronski Beat) gespeeld. Opmerkelijk is dat the Hot Stewards bekend werd met een cd vol covers: Straight Up.

Voorafje

Voorafgaand aan The Hot Stewards speelt Diva Down, de meest spelende regionale band van dit moment. De vier muzikanten uit Gorcum brengen een enthousiaste set emorock. De band is heel actief in de eigen studio en noemt zich geen beginnende, maar een opkomende band. Hun doelstelling om muziek te maken is het publiek vermaak bieden en er zelf ook plezier aan beleven, zowel op het podium als in de oefenruimte. Met hun muziek worden geen gevoelens uitgedrukt, wel creativiteit. Xinix start stipt 22.00 uur met het eerste optreden, toegang vanaf 16 jaar.

Men of metal

In buurthuis de Haarhorst in Gorinchem is zaterdag 19 januari het Men of Metal Festival, Part IV. De line up van het festival ziet er vooralsnog als volgt uit: Gas (punkrock met Australische muzikanten), Brandhaard, Paradox Soul en Salvador. Brandhaard speelt donkere metal. De Werkendamse band bracht onlangs twee items in eigen beheer uit: een cd (Live in Midgard, opgenomen in het oude Xinix) en een Dvd, "3 jaar Razernij"., aanvang 20.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: