Skip to content

Column Popnieuws: Nineties met Prodigy Tribute in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-12-2009

Xinix neemt luidruchtig afscheid van het oude jaar met een denderende 90´s Party op zaterdag 19 december. De Xinix DJ´s draaien dan de zorgvuldig uitgekozen nummers. Er is daarnaast live muziek van The Prodigy Tribute Band Jilted Generation. De band heeft zich helemaal min het repertoire van de populaire Britse band, die in november nog in de Heineken Music Halle was en tot aan de zomer op tournee is tot in AustraliĆ« toe. Jilted Generation doet het met hun breakbeat en techno eveneens goed in het thuisland, Engeland ook erg goed, want de band heeft een volle agenda. De zaal gaat om 22.00 uur open.

Woudrichem/Oudendijk

Ook andere podia zorgen er voor dat 2009 waardig afgesloten wordt. In De Teerkamer speelt de nieuwe Teerkamer Huisband onder leiding van zanger Marco Kieboom. Naast de Teerkamerband speelt er een gastband. Aanvang 21.30 uur, geen entree. In het OVO gebouw in Oudendijk organiseert Stichting Live Podia een avond met SOAP! (hun huisband) en D-Tail, een jonge band uit Genderen, die rockcovers speelt uit de jonge jaren van hun vaders en werkt aan eigen repertoire. SOAP! maakt muziek uit dezelfde periode (70 en 80-er jaren). De aanvang is hier 21.00 uur, entree gratis.

Rockslag

Gelukkig heeft Gorcum de jaarlijkse Rockslag bij Gorcum nog. Poppodium Haarhorst is niet meer, door subsidiebezuinigingen bij de gemeente Gorinchem. De Rockslag staat op eigen benen en heeft zaterdag 19 december de eerste voorronde van een serie van vijf voorronde. Far, Ablaze en Stranger on this Earth zullen de jury weer op scherp zetten. Het Huijs van Breughel is de plaats van handeling, aanvang 21.00 uur

Fenris

Fenris, de viking black metal band uit Almkerk heeft een DVD uitgebracht, 10 Years in Midgard met bootleg materiaal. De DVD is via de website van de band (www.fenris.nl) te bestellen. Natuurlijk kun je ook bij de bandleden terecht. Bij de maandelijkse avonden van SLIM in de Lift in Xinix (eerstvolgende op 29 januari) zal in het vervolg een stand zijn waarop de spelende bands (en andere regionale ) bands hun promotiemateriaal te koop aan kunnen bieden.

Meer columns van Piet van Vugt: