Skip to content

Column Popnieuws: Poeha en TomTom gaan internationaal

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-07-2008

Vorige week waren er nog twijfels over het optreden van Poeha & TomTom op de Gorcumse Zomerfeesten. Dat gaat allemaal door en is niet als zodanig aangekondigd, omdat het een gecombineerd optreden is met The Devastators. De Gorcumse hiphoppers met Sleeuwijkse en Werkendamse roots gaan daarnaast fors internationaal. Denyse Lommers en John van den Heuvel richtten MFMPlatform op, een platform om hiphop artiesten te kunnen ondersteunen. MFMPlatform (Musicians for Musicians) wil aangesloten hiphopmuzikanten promoten en managen en ze een zet in de goede richting geven. Dat is in ieder geval voor de initiatiefnemers zelf al gelukt. Denyse en John (Poeha & TomTom) komen als tweede Nederlandse band op de Coast2CoastMixTapes vol 34. Het is een gratis te downloaden bestand met 25 songs, waaronder dus het nummer “Zie de chaos” van Poeha & TomTom. Onder de 25 nummers ook N.E.R.D., waarachtig wereldwijd een grote naam. Poeha & TomTom waren 11 juli ook op 3Fm om hun nieuwe nummer “Actie reactie” te promoten. Het is tevens de titelsong van het nieuw te verschijnen album.

Nieuwe blackmetal

De band Infestis is een nieuw loot aan de blackmetal stam. De Arnhemse gitariste Hanna van den Berg solliciteerde onlangs naar de vacature van tweede gitarist bij Fenris. Fenris koos voor iemand anders, maar met Fenris zanger Gilbert de Rooij richtte ze Infestis op. De band werd aangevuld met de drie mannen van Brandhaard: Martin Bijland, Christiaan Stegeman en Roberto Vos. In de herfst wordt de eerste cd van de band verwacht, maar eerst moet de nieuwe Brandhaard productie afgemaakt worden. Op MySpace zijn de eerste tonen van de Infestis al te horen.

Fenris

Om bij de metal te blijven (viking metal in dit geval): het Almkerkse Fenris speelt zondag 27 juli in De Kade in Zaandam in het voorprogramma van stijlgenoot Tyr uit Denemarken. De Kade is een gerenommeerd podium met voorverkoop via Ticketservice. Fenris, dat met de nieuwe line up (2e gitarist en nieuwe bassist) nog niet veel optrad, lijkt het spoor nu gevonden te hebben, want na Antwerpen (6/6) is dit opnieuw een aansprekend optreden.

Meer columns van Piet van Vugt: