Skip to content

Column Popnieuws: La Luna Tour in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-04-2008

De jaarlijkse La Luna Tour doet ditmaal ook Xinix in Nieuwendijk weer aan. Er zullen zaterdag 19 april twee bands op gaan treden: Six Star Hotel en Satellite7. De eerste band komt uit Ierland en speelt alternatieve rock. De band is voor de derde keer in Nederland en dat is niet voor niets. Tot nu toe werd één cd uitgebracht: A Kind of Crusade. Satellite7 was eerder in het oude Xinix. De band speelt een gedreven set indierock. De laatste cd dateert uit 2006, Like Pavlov to a Dog. De leden van de band hebben de draad weer opgepakt om er weer als van ouds tegenaan te gaan. In Xinix is daar mooi de gelegenheid voor. De optredens beginnen om 22.00 uur.

Bandstrijd

In augustus tijdens de vakantiefeesten is in de feesttent in Almkerk weer een Bandstrijd. Drie bands hebben zich al ingeschreven en derhalve is er nog één plaats vrij. De band die zich het eerst meldt via plons@desoos of telefonisch contact opneemt met 06 19 080 105, maakt grote kans de vierde deelnemer te zijn. Vorig jaar won Resistors onverwacht de Bandstrijd. Het lukte de band echter niet om de eerste prijs (een voorprogramma bij Green Lizard) te verzilveren, vanwege moeizame contacten met het management van Green Lizard. Daarnaast trok Resistors zich terug om zich te beraden over verdere muzikale stappen. De vierde deelnemer komt in Almkerk de bands Backyard, Dubio en Diva Down tegen. Felle concurrentie dus, want zowel backyard (Bandstrijd Waalwijk, 5april) als Dubio (Rockslag bij Gorcum) schreven al een wedstrijd op hun naam.

Heel oud

Het XGP comite, dat pop avonden in Xinix organsieert "met de blik op het verleden" grijpt op 20 juni erg ver terug met de programmering van de band Octupus. De Heusdenaren waren namelijk ook de eerste band die in 1973 geprogrammeerd werd door Xinix voorganger Promani. Octupus was destijds een veelgevraagde coverband was, met een repertoire van nummers van Rolling Stones, Santana en Deep Purple, dat goed aansloeg in de grote zaal van het oude Tavenu.

Meer columns van Piet van Vugt: