Skip to content

Column Popnieuws: Drie dagen live muziek in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-03-2011

In popodium Xinix begint het weekend al op donderdag. Dan start namelijk een serie van drie live concerten. Donderdag 17 maart speelt de Band Zonder Banaan. De muzikanten waren een maand terug nog in Xinix met een akoestische set. Ditmaal is het een try-out om de electrische set voor de zomerfestivals uit te proberen. Het repertoire is “Nederlandstalige flauwekulrock”en daarom wordt het weer een dolkomische en enthousiaste boel. In april wordt afscheid genomen van de bassist en wordt een nieuwe DVD gepresenteerd. In Xinix kun je het met eigen ogen zien. Het optreden begint om 21.00 uur, zodat “iedereen op deze doordeweekse avond tijdig zijn bed weer kan vinden”, aldus de website van de band.

Keihard rocken

Een heel andere geluid hoor je in Xinix op vrijdag 18 maart. Dan spelen Vanderbuyst en Tributor, twee bands, die stevige rock spelen in de traditie van Van Halen, Thin Lizzy, Möterhead en Vandenberg. Het wordt een optreden in stijl met flitsende gitaren, strakke jeans en leren jacks. Leider en oprichter van de band is Willem Verbuyst, waarmee bovendien ook visueel wat te beleven valt middels zijn (uit de jaren tachtig stammende) sprongen. Tributor warmt het publiek vooraf op met klassiekers van Alice Cooper, AC/DC en Judas Priest. Ook het eigen werk van de band, sluit naadloos op dat repertoire aan. Aanvang 22.00 uur.

Belgisch

The Van Jets is zaterdag 19 maart te gast op het Xinix podium. De Belgische band won in 2004 de Humo Rock Rally, maar werd pas de laatste tijd bekend. Dat kwam ondermeer door hun cd, Cat fit fury, die een jaar geleden uitkwam. Het leverde de band, die een mengeling speelt van garagerock, pop, rock 'n roll en glamrock optredens op Pukkelpop en het hoofdpodium van Werchter op. De keuse voor dat soort muziek staat garant voor een energiek optreden, aldus 3Voor12. De single The Future was de meest gedraaide plaat op Studio Brussel in 2010, terwijl het ook met de andere single lekker ging. Aanvang 22.30 uur, met daarna de XL Afterparty.

The Van Jets

Meer columns van Piet van Vugt: