Skip to content

Column Popnieuws: Averij voor Kill (Dr) Phil

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 17-02-2011

De metalband Kill (Dr) Phil heeft de afgelopen jaar de nodige averij opgelopen. Eerst werden de activiteiten stilgelegd, waarna de Eethense band in augustus weer een herstart maakte. Dat viel goed, omdat de muzikanten na een periode van rust, zich weer volledig uit konden leven in de muziek. Wel werd de koers gewijzigd. Was KDP aanvankelijk een metal band met veelal eigen repertoire, in november werd besloten op het podium om herkenbare covers in het repertoire op te nemen. De koerswijziging werd vormgegeven met het voornemen om te zoeken naar een andere bandnaam en het aantrekken van een zangeres, in de vorm van de Tilburgse Tasmara van Loon. Begin februari kwam een einde aan de samenwerking met Tasmara en ook gitarist Paul van Dijk nam afscheid van de band. De resterende drie leden gaan verder, hebben al contacten met een nieuwe zanger, maar zoeken ook een nieuwe gitarist. Wie interesse heeft kan contact opnemen via dinfo@killdrphil.nl of 06 1403 5555 (Maarten Ran). Op de website van KDP doet Ran ook nog een oproep aan muzikanten om met hem een rock-coverband te starten. Sluit aan!

In de buurt

De viking metal band Fenris is na hun energieke herstart begin dit jaar op 13 mei in Xinix te zien. De band speelt dan met Misanthropia en Beliar. Het optreden dat de band in Landgraaf gaf, leverde een nieuwe YouTube video op van het nummer Black Ashes. Via de Facebook account van de band zijn de stappen van de band goed te volgen. Fenris noemt Xinix daar zelfs “metaltempel”. Met die benaming zal niet iedereen het eens zijn.

Fenris

Verwacht

Xinix krijgt op zaterdag 6 maart Peter Pan Speedrock op bezoek. Het is dan carnaval en sinds jaren is dus afgeweken van de traditionele singersongwriterwedstrijd. In het voorprogramma speelt dan het regionale Sugarsweet. Een weekje eerder (vrijdag 26 februari) is Octopus weer in Altena Roadhouse in Eethen. De band is, met wat nieuwe jonge muzikanten, even enthousiast als in de begintijd van de band, een kleine veertig jaar terug.

Meer columns van Piet van Vugt: