Skip to content

Column Popnieuws: SOAP Speelt in Altena Roadhouse

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 16-12-2010

SOAP! is zaterdag 18 december te gast bij Altena Roadhouse, in Eethen.Tot voor kort was SOAP! de huisband van stichting LivePodia, dat optredens organiseerde in Oudendijk en Woudrichem. LivePodia is sinds kort weer een samenwerkingsverband aangegaan met De Teerkamer in Woudrichem. SOAP! gaat niet mee in de samenwerking en koos haar eigen weg Inmiddles was de band diverse malen in de streek te zien, waaronder op Open Podium Kurenpolder en nu dus Altena Roadhouse. Het optreden daar begint om 21.00 uur. Altena Roadhouse heeft overigens voor het nieuwe jaar inmiddels wat grotere discoshows gecontracteerd én een optreden van de WC Experience vastgelegd (8 januari). Voor dat optreden geldt een entree. De entree bij SOAP! is gratis.

SOAP!

Nieuwendijk

In Xinix speelt zaterdag 18 december de band Bulls on Parade, een Rage Against the Machine tribute band. De belgische muzikanten richten zich al enige tijd op het repertoire van het grootse RATM. En met succes. Het gastenboek van de band is gevuld met superlatieven. De tribute band is in Xinix gekoppeld aan een 90's Party. Dus rondom de band zullen de Xinix DJ's het publiek vermaken met toepasselijke muziek en iedereen meenemen op de “trip-down-memory-lane”. Toepasselijke outfit mag altijd natuurlijk. Aanvang 22.00 uur.

Hank

In de Kurenpolder is het zondag 19 december weer open podium. Ditmaal speelt de band Screwloose, die een gevarieerd repertoire heeft van rockcovers. De band startte als contryband met de naam Boxcar en bestaat nu al bijna 20 jaar. Aanvang 13.30 uur.

Woudrichem

In de Teerkamer speelt zaterdag 18 december de soul, R&B en latin band Jerry Hoeby & Sonic Soul. De gecontrcteerde band is een wervelend gezelschap dat de luisteraar meeneemt naar de (wat muziek betreft) de donkere jaren tachtig. Het optreden begint om 22.00 uur, entree is gratis.

Gorinchem

In het Huijs van Breughel in Gorcum is zaterdag de 2e ronde van de Rockslag. Er spelen drie bands om een plaats in de finale: Los Jalapeños, Fexet en Yesterday's Glory. Aanvang 22.00 uur. Inschrijven is nog steeds mogelijk en gewenst, omdat regionale bands ondervertegenwoordigd zijn.

Akoestisch 2

In de Schuilkerk in Gorinchem (Langendijk) speelt zondag 12 december Sistermoon om 14.30 uur, dat voornamelijk akoestische ballads, soul en funk speelt.

Meer columns van Piet van Vugt: