Skip to content

Column Popnieuws: GEM met poprock in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 16-10-2008

Poppodium Xinix start met het optreden van het Utrechtse GEM (zaterdag 18 oktober) een serieus najaarsoffensief. De band, die een forse steun in de rug kreeg toen het nummer Good to know you als tune in een Randstad reclame gebruikt werd speelt frisse poprock. In april verscheen een nieuwe (de derde) cd, met als titel NEW. Dat "new" slaat niet alleen op de songs die er op staan, maar ook op de enigszins gewijzigde samenstelling van de band (nieuwe drummer, doorgeschoven gitarist). GEM speelde dit jaar al op diverse Bevrijdingsfestivals en was ook te zien op Lowlands. Omdat recensies over de nieuwe cd en de optredens van GEM allemaal lovend zijn, kan het in Xinix ook niet misgaan. Aanvang 22.30 uur.

Veel rock

Niet alleen in Xinix is er live muziek. Ook Livepodia heeft een optreden gepland staan. Zaterdag 18 oktober spelen De Teerkamer Huisband, het veelzijdige duo Roes en de kersverse band Flashbang in De Teerkamer in Woudrichem. Flashbang zal ook optreden op het SLIM Herfstfestival en komt voort uit workshops, die SLIM in het voorjaar organiseerde. De Teerkamer Huisbands speelt een aantrekkelijk mix van rock en popconvers. De optredens in Woudrichem starten om 21.00 uur. Poppodium Haarhorst heeft vrijdag 17 oktober Bliekenpop met een aantal vertrouwde gezichten: KinKobra (powerrock), Dubio (GB pubrock) en Salvador (rockmetal). De laatste band heeft een vernieuwde samenstelling en treedt voor het eerst op met de nieuwe gitarist. Aanvang 21.00 uur.

Finale gemist

Singersongwriter JK (Joeke) Knijft heeft de finale Grote Prijs Singersongwriters niet bereikt. De frontman van Doyle kwam niet door de halve finale. Ook de publiekstemmen (via internet) konden hem niet tot de finale brengen.

Rockslag

Deze maand (25 oktober) start ook de Rockslag bij Gorcum weer. In het Huijs van Breughel vinden traditioneel weer vijf voorronden plaats, die vijf finalisten opleveren. De grote finale is op zaterdag 11 april. Niet alle bands die in de eerste voorronde spelen zijn al bekendgemaakt, maar Dickie & the Subtielloos nam maar vast een voorschot. De band liet horen nadrukkelijk in die voorronde aanwezig te zijn met hun ongedwongen punkrock. Het verdere programma volgt.

Meer columns van Piet van Vugt: