Skip to content

Column Popnieuws: 013 gaat op zijn kop

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 16-06-2011

Als zaterdag 18 juni drie regionale bands in 013 in Tilburg in de finale van de Europese bandsjeswedstrijd Emergenza spelen kan het wel eens zijn dat de hele zaal op zijn kop gaat. De drie (De Theezakjes, “Ik wil een cola” punkige rock, de Giessense rockband Mayday 13 en de Sleeuwijkse stonerrockband SugarSweet) laten een bus voor de fans rijden om het spektakel nog groter te maken. Niet dat dat publiek, net als vorige keren invloed uit kan oefenen op de uitslag (er is nu een vakjury), maar het kan de de muzikanten wel ondersteunen. Vanwege eerdere gehaalde scores staan De Theezakjes en SugarSweet al voor 17.30 uur op de rol. Mayday13 zit in de categorie die om 19.30 op het podium verwacht wordt. De winnaar van de wedstrijd met dertien bands zou mogen spelen op een festival in Duitsland met grote namen. Anderzijds is er ook nog een finale in Rotterdam, zodat over de prijs geen absolute duidelijkheid is. Wie nog wil boeken voor de lijst kan dat via twee adressen doen: info@mayday13.nl en kaartenemergenza@sugarsweetmusic.nl.
Kaarten kosten €.12,50.

Covers

Coverbands worden steeds populairder (want herkenbaar; zie Wanna Beatles en Crazy Piano's in feesttent in Nieuwendijk). In Eetcafé Vrouwenhemel in Werkendam speelt zaterdag18 juni de band Fasttrack met een repertoire van alle tijden. Aanvang 21.00 uur, toegang gratis.

Elzinus en dance

DJ Elzinus is vrijdag 17 juni weer de hoofdpersoon in Elzinus' Swingcafé in Xinix. Zijn platen worden afgewisseld door een optreden van de Broekse Paul Veldhuizen, die het optreden van Amerikaan Andy Fresco moet doen vergeten. Aanvang 21.00 uur, geen entree. De zaterdag erop staat Xinix weer in het teken van de dance. Dit keer weer electrobeats onder de noemer Electroxinixxx. Drie acts: Guerilla Speakerz, We Kill Disco en DJ Lain, terwijl VJ Raminizer voor de beelden zorgt. Dat wordt blazen dus, aanvang 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: