Skip to content

SLIM Be Creative Festival 2017

 

Op Paaszondag 16 april 2017 organiseert SLIM voor de zesde keer het SLIM Be Creative Festival. Uitgangspunt hierbij is creatief bezig zijn met muziek, met elkaar en voor elkaar. Het festival is voor jong en oud, beginners en gevorderden, voor soloartiesten, duo’s en volledige bands. Per act zullen vier nummers worden gespeeld, Eigen nummers en covers (die op een andere creatieve manier gebracht worden). Kom genieten van de muziek van deze creatieve muzikanten!

De muzikanten op 16 april maart zijn als volgt:

John Blom komt uit Gorinchem en is sinds een paar jaar niet alleen zanger, maar ook singer-songwriter! John’s muziek is te omschrijven als easy listening met een vleugje folk.

Martijn Krale heeft ervaring op meerdere instrumenten, zingt in het Poolse Frühstück, maar speelt ook akoestische covers en eigen werk.

Katie & Richfield zijn een paar en muzikaal duo uit Minden / Bielefeld in Duitsland en hebben ons bij een regionale jamsessie leren kennen. We presenteren ons met onze namen: Kathrin en Richard (of Katie en Richfield). Wij spelen covers die we uitkleden en in een nieuw jasje steken met ukulele, contrabas en 2-stemmige zang.

Huxley Green Met zijn indringende stem en spel bezorgt deze songwriter zijn nummers. Hart op de tong en het vuur in de vingers. Hij brengt een eigen mix van alt country, folk, americana en een beetje lo-fi punk.

Jip Zijn drang om zanger te worden kwam toch wel door System of a down. Wat een onwijs unieke en gave stem had die gast maar dat heeft Jip ook dat laat hij vaak merken als zanger van de band ‘’Strain’’. Later ging hij zelf nummers schrijven en gaat dat 16 april laten horen. 

Van Hemel en Hel Het duo bestaat uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen. Zij hebben elkaar via de muziek ook in de liefde ontmoet. Het rauw en het ongepolijste van Johan wordt aangevuld met de geschoolde muzikale kwaliteiten van Helga.

Ashes Bestaat uit de zussen Dane en Erin Blom onder gitaarbegeleiding van Ashwin van Hilten. De Nummers van toen en nu, loepzuivere samenzang vol emotie zingt dit nieuwe trio close-harmony in verschillende stijlen en formaties.

De Vale Gieren: Zijn Henk Scherff, Andries Baks, Dick van Houwelingen en Sandra van Rosmalen zal ook wel een paar liedjes mee zingen ze maken eigen nummers, met niet al te serieuze Nederlandse teksten en ze coveren ook Engels- en Nederlandstalige hits.

Kom dus allemaal naar het SLIM Be Creative Festival in Xinix! De eerste act begint om 15:30u. Tijdens de pauze zal het publiek vermaakt worden door de zingende bartender; Bertan!

Datum: zondag 16 april 2017
Zaal open: 15:00 u
Aanvang: 15:30 u
Entree: Gratis
Locatie: Xinix zaal
Plaats: Doornseweg 2b, Nieuwendijk

 

Programma

 
15:00 u De zaal open

15:25 u Welkoms woord Xiomara

15:30 u Huxley Green

16:00 u Katie & Richfield

16:30 u De Vale Gieren

17:00 u John Blom

The singing Bartender Bertan

17:30 u Jip

18:00 u Ashes

18:30 u Martijn Krale

19:00 u Van Hemel en Hel

19:30 u einde festival