Skip to content

Column Popnieuws: Filmmuziek live in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 15-10-2009

De band The Oscars treedt zaterdag 17 oktober in Xinix op. Het viermansgezelschap brengt onder de noemer The Soundtrack Experience een repertoire dat geheel uit bekende nummers uit legendarische films bestaat. Zo komen nummers uit Reservoir Dogs (George Baker’s Little Green Bag), Easy Rider, Kill Bill en James Bond voorbij. Het optreden krijgt een visuele upgrade, omdat tijdens de nummer bovendien beelden van de desbetreffende films vertoond worden. In de band spelen Marijn en Michiel Slager van Nuff Said en Moke drummer Rob Klerkx. De laatste heeft een avondje vrij van de drukke Moke Tour, die gestart is ter promotie van de nieuwe cd van de band, The Long en Dangerous Sea. Xinix heeft een filmtraditie: in het oude Xinix werd eens een compleet filmfeest gehouden met rode lopers en superspots. Het optreden begint om 22.30 uur.

Roots met Trooper

Een avond eerder, vrijdag 16 oktober is de Amerikaanse singer/songwriter Greg Trooper te gast in Xinix bij Roots CafĂ©. Trooper start zijn Nederlandse tour van elf optredens in Xinix om later ook nog Paradiso aan te doen. De solist werd geboren in New Jersey, maar ontwikkelde zich door op straat in New York te spelen. Later bekwaamde hij zich in Nashville in andere muzieksoorten als soul en country. Greg Trooper maakte inmiddels zeven cd’s, waarvan The Willliamsburg Affair van dit jaar de laatste is. De Amerikaan is in staat ook solo een aantrekkelijk optreden neer te zetten. Een Nashville criticus merkte op, dat de songs van Trooper “je bij de keel grijpen”. Bekende artiesten als Steve Earle en Billy Bragg namen inmiddels nummers van hem op. Xinix RootscafĂ© begint altijd om 21.30 uur.

Nieuw

Subversive is een nieuwe band in ontwikkeling, die in januari 2010 wil gaan starten. Er wordt nog een nieuwe zanger gevraagd, die de powerrockband (met rock/metal als hoofdstijl) formatie wil versterken. Naast stimulator Marnix Gabriel (marnixgabriel@gmail.com voor reacties) zitten ook door de wol geverfde regionale muzikanten als Daniel Boon, Walter Sterkenburg en Dyon Bogers (achternamen onder voorbehoud) in de band. De band wil wekelijks op gaan treden, dus de nieuwe zanger moet goed in de tijd zitten.

Meer columns van Piet van Vugt: