Skip to content

Column Popnieuws: Double Mess

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 15-07-2010

Double Mess met muzikanten uit Hank doet het erg goed. In mei werd de weekfinale van Radio 538 Demoduel gewonnen met het nummer Endless Road. Radio 538 geeft aan dat de gewonnen nummers regelmatig op de radio te horen zullen zijn en dat de weekwinnaars ook een platencontract krijgen. Zaterdag 9 juli was de landelijke finale van de twaalf weekwinnaars in P60 in Amstelveen. Daarin ontmoette Double Mess ook het heftige Gorcumse Kinkobra, dat eerder ook een weekfinale won. Beide bands legden het af tegen de uiteindelijke winnaar, Allstars. Foto’s van de wedstrijd met daarop ook Double Mess zijn te vinden op de website van Radio538. Ook in mei was Double Mess te zien op Brabant TV in het programma Inz en Uitz. De band werd ge├»nterviewd door Eefje Wentelteefje en Ferry van de Zande. Er mochten ook twee akoestische nummer live gespeeld worden. Die beelden zijn ook terug te zien op de website van Brabant TV en op de eigen website van Double Mess, www.doublemess.nl (onder tab media). Double Mess heeft nog geen openbare nieuwe optredens staan.

Gemist

Ook Fictrious en Mayday13 misten de overwinning in een wedstrijd. Beide bands speelden donderdag in de Ducky’s Band Battle in Raamsdonksveer. Een overwinning gaf recht op een optreden op het Wet&Loud festival in zwembad De Ganzewiel in Raamsdonksveer op 28 en 29 augustus. Her Grace ging er donderdag met de overwinning vandoor.

Brandhaard

Hoewel de website van de metal band Brandhaard nog vermeld, dat er gewerkt wordt aan nieuw materiaal, geven leden van de band aan dat Brandhaard opgehouden is te bestaan. De leden van de band spelen allemaal in Infestis,dat blackmetal speelt. Met Infestis gaat het voorspoedig. Enige tijd terug werd opgetreden in Berlijn. Een andere vertegenwoordiger van het zware genre, Bleeding Tears bereidt zich voor op optredens. Zangeres Debbie Coll wordt ingewerkt en schrijft nummers voor de band. Het wachten is op het eerste optreden met de nieuwe zangeres. Misschien het SLIM Herfstfestival in november in Xinix?

Meer columns van Piet van Vugt: