Skip to content

Column Popnieuws: 't Honk heeft weer live muziek

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 15-05-2008

Jongerencentrum ’t Honk start vrijdag 16 mei weer met een live optreden. Het compacte centrum herbergt dat twee bands: Crashed en Frozen Flames. De eerste bands heeft zijn roots in Sleeuwijk, omdat de meeste muzikanten er oorspronkelijk vandaan komen. De band speelt sympho rock. Tot heden werden er twee geluidsdragers in eigen beheer uitgebracht: Doorway en Face the Mirror. In maart speelde Crashed in de finale van de Kleine Prijs van de Alblasserwaard, maar viel naast de prijzen. De band werkt aan nieuwe eigen nummers. Frozen Flames komt uit Andel en presenteerde in 2007 de demo cd Paradox. De band speelt crossover rock en metal. De optredens in Sleeuwijk beginnen om 21.00 uur. Het is afhankelijk van de publieke belangstelling of de live concerten in ’t Honk voortgezet worden.

Veel metaal

Zowel vrijdag 16 mei als zaterdag 17 mei staan er metalfeesten op het programma. Vrijdag spelen vier bands in de Haarhorst is Gorcum: Fenris, het Duitse Vergeltung. The Darkest Red en Wasted Bullet. In laatstgenoemd band spelen de ex JJBluesband leden Brian Corstjens en Joel Heijda. De show begint daar om 21.00 uur. Een dag later is poppodium Xinix geheel in de metalsfeer met ook vier bands. Ook daar speelt het Duitse Vergeltung, maar daarnaast ook het lokale Brandhaard, Mythlorian en Persistense. Persistence kreeg lovende kritieken in de bladen Aardschok en Up Magazine. De bands hebben ieder hun eigen kijk op de metal: veel variatie dus. Op beide avonden wordt veel vuurwerk verwacht, zowel muzikaal als visueel. In Nieuwendijk wordt eveneens om 21.00 uur gestart.

Teerkamer

In de Teerkamer en Woudrichem wordt zaterdag 16 mei het live seizoen afgesloten met optredens van de Teerkamer Huisband en Part Two. Beide bands hebben een ruim repertoire van covers uit de jaren zeventig en tachtig. Het is vrijwel zeker dat de popavonden in het nieuwe seizoen terugkeren, omdat de combinatie Huisband met een gastband aanslaat. De gratis toegang en de keuze voor een bepaald muziekgenre dragen daar aan bij. De optredens starten om 21.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: