Skip to content

Column Popnieuws: Druk op regionale podia

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 14-10-2010

Het is erg druk op de regionale podia, als komende zaterdag 16 oktober maar liefst in drie dorpen live concerten zijn. Zowel in Woudrichem, Eethen en Nieuwendijk staan muzikanten op het podium. Opmerkelijk is dat alle spelende muzikanten d leeftijd van veertig of meer hebben. Daar gaan we:

Roadhouse

In Eethen opent zaterdag 16 oktober Altena Roadhouse met een optreden van De Teerkamerband. Altena Roadhouse is gevestigd in voorheen De Schuur en de organisatoren, Tonnie Nieuwkoop (manager van The Squall) en muzikant Bert de Waal streven er naar om met grote regelmaat regionale live muziek te programmeren. Ook Octopus en The Squall zijn al in de agenda opgenomen. The Squall kan dan de nieuwe cd, Coming Down, presenteren. Zaterdag is de zaal open om 21.00 uur.

Teerkamer

En als De Teerkamerband elders aan het werk is, zorgt Ronald de Vries van de gelijknamige schenkerij in Woudrichem voor een alternatief. In zijn Teerkamer aan de Vissersdijk in Woudrichem treedt op dezelfde zaterdag de band Crosstown op met een repertoire van 70 en 80-er jaren covers van ondermeer Dooby Brothers, Lynyrd Skynyrd, Neil Young en The Commodores. DeTeerkamer streeft naar maandelijkse optredens van bands. Aanvang 21.30 en toegang gratis. Op zondagmiddag 24 oktober wordt in Woudrichem de maandelijkse jamsessie vervolgd.

Experience

Een oude bekende staat zaterdag 16 oktober in Xinix op de planken. WC Experience speelde dit jaar al in de feesttenten van Nieuwendijk, Sleeuwijk en Almkerk en daar komt nu een binnenoptreden in Nieuwendijk bij. De Vairse lolmakers zijn in staat om met hun een fantasierijke aanpak van elk optreden een feest temaken. Heel binnenkort start de Vorstverlettour weer, waarbij de band akoestisch optreedt. De show in Nieuwendijk valt er nog net voor. WC Experience werd vorig jaar uitgroepen tot Beste Dialectband of een festival in Zeeland. Niet lang geleden verscheen opnieuw een DVD: Kolossaal. De muzikanten staan ook het sociale vlak hun mannetje, want de opbrengst van de 24 uurs Solexrace in Heeswijk Dinther.

Meer columns van Piet van Vugt: