Skip to content

Column Popnieuws: Dubio wint Bandstrijd

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 14-08-2008

De band Dubio heeft dinsdagavond de tweede Bandstrijd van Almkerk gewonnen. De vier muzikanten wonnen een klein half jaar terug ook al de Rockslag bij Gorcum. In een goed gevulde feesttent stelden de bandleden van WC Experience vast, dat Diva Down als tweede gekwalificeerd werd, Nine.Zero derde en als vierde Another Language. Tussen het grote geweld in Almkerk (Rene Froger, Nick & Simon) is een Bandstrijd een welkome afwisseling. Een grote band met een regionaal voorprogramma (de winnaar van de Bandstrijd van het jaar ervoor bijvoorbeeld) is misschien ook een mooie optie. De wedstrijd mag/moet in op het programma blijven. Liefst met een grote regionale bijdrage.

Media

Jackman's Blue krijgt in de pers weinig aandacht, maar het is wel de band uit onze streek die het meeste optreedt. Vrijdag 15 augustus is de band weer in de Kurenpolder om voor de campinggasten een optreden te verzorgen. Eerder deed de band dat op 5 juli. Daarnaast heeft de coverband een officiƫle videoclip, Sweet Chile O'Mine, die via www.jackmansblue.nl te bezichtigen is. Verder heeft Doyle, de band van zanger Jouke Knijft (inmiddels in halve finale GP singersongwriters) twee nummers opgenomen. De opnametijd werd gewonnen tijdens de november voorronde van de Rockslag bij Gorcum. Luisteren naar My Happy Is A Goner en Anyway kan via hun MySpace.

SLIM cd uit

Het heeft allemaal wat langer geduurd, maar de jaarlijkse verzamel cd van popkollektief SLIM is uit. Op de geluidsdrager als van ouds een keur aan opnamen van regionale bands, die gemaakt zijn in het vorige kalenderjaar. Nieuw is, dat de inlay en de cd ditmaal voorzien zijn van artwork, wat het schijfje nog wat professioneler maakt. Op de cd nummers van ondermeer Doyle (zie boven), The Fawaka Brothers (De Perfecte Dag, natuurlijk), Backyard, New Par, Dubio (zie boven), Diva Down, Angel In A Box en Poeha & TomTom (voorheen E–Legal). De cd is verkrijgbaar bij Dik in de oefenruimten van Xinix (€.5,--). Een mail naar info@slimweb.org geeft je betalingsinstructies.

Meer columns van Piet van Vugt: