Skip to content

Column Popnieuws: Zomer in zicht

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 14-07-2011

Als de podia gesloten zijn, wordt het tijd voor de zomerfeesten. We hebben dan te maken met twee programma: in Almkerk en in Gorinchem. Ze vallen meestal samen en dat is nu ook het geval. In Almkerk speelt traditioneel de WC Experience (donderdag 4 augustus) en top of the bill is Di-rect, dat op zaterdag 13 augustus optreedt. Beide optredens in de feesttent aan de Dirk van Clevestraat. In Gorinchem staan Ben Saunders (dinsdag 9 augustus) en Racoon (donderdag 11 augustus) gepland. In het voorprogramma spelen dan Krystl en het regionale Profuna Ocean. Dat laatste is een herkansing na het moeten afzeggen vorig jaar vanwege ziekte. Vrijdag is de traditionele dansavond, terwijl de DJ's Wipneus & Pim ondermeer op zaterdag 13 augustus gepland staan.

Profuna Ocean

Bassist gezocht

De kersverse band Broken Down is lekker op weg. Na toetreden van de Woudrichemse drummer Jens Hagen zijn al drie covers ingestudeerd en wordt er gewerkt aan eigen songs. Mogelijk speelt de band al op het het eerstkomende SLIM Herfstfestival in november (zie hieronder). Het zou mooi zijn als de band dan compleet is en ook een een bassist(e) heeft. Kandidaten tussen 15 en 19 jaar, die punkrock willen spelen in de stijl van Sum41, Simple Plan en Linkin Park kunnen zich melden via brokendown-band@hotmail.com. Iets meer info en een klein filmpje staan op www.brokendown.webs.com.

Herfst

Popkollektief SLIM is op zoek naar nieuwe en vernieuwde bands om op te treden op het jaarlijkse SLIM Herfstfestival in Xinix, in november. Een heleboel bands is natuurlijk wel in beeld, maar toch zijn er altijd muzikanten die verscholen muziekmaken, maar toch een keer naar buiten moeten. Het SLIM Herfstfestival is dé kans daarvoor. Ook SLIM in de Lift, elke eerste vrijdag van de maand, biedt nieuwe bands kansen om een keer op een podium te staan. Aanmelden voor de optredens kan via info@slimweb.org. Stuur wel info mee (bio, foto, link naar geluid, website). SLIM bestaat dit jaar dertig jaar en dat zal op de eerste dag van het Herfstfestival gevierd worden met extra activiteiten.

Meer columns van Piet van Vugt: