Skip to content

Column Popnieuws: Benefiet voor Roparun

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 14-04-2011

In Xinix in Nieuwendijk is vrijdag 15 april een benefietconcert voor het team De Buitenenbeetjes, deelnemers aan Roparun 2011 (gesponsorde looptocht van Parijs naar Rotterdam met opbrengst voor kankeronderzoek bij kinderen). Er staan vier bands op het podium om het publiek vermaak te bieden: Paradox Soul (een Almkerse highvoltage rockband), Mayday13 (een jonge Giessense punkfunkskaband), Two Face (het debuut van het omgedoopte Kil Dr Phill met melodieuze metal van eigen hand en gecovered) en als afsluitende band The Squall. De laatste band is populair in de streek met op jaren tachtig getinte gitaarpop. Vorig jaar bracht de band de cd Suns Coming Down uit. De band is bezig met een nieuw album. Tijdens het Roparun Benefiet wordt ook een loterij gehouden. Aanvang 20.30 uur.

Hemel

De Band Let's Buzz speelt zaterdag 16 april in cafe Vrouwenhemel in Werkendam. Het trio speelt veel repertoire van de rockabillyband The Paladins. De staande bas ontbreekt dan ook niet. Aanvang 21.00 uur. Cafe Vrouwenhemel heeft bijna maandelijks live muziek.

Vlieger?

Lola Kite (een verbastering van Cola Light) speelt zaterdag 16 april met The Secret Love Parade in Xinix. LK gebruikt veel elctronica en wil ook sixties-achtig klinken. Dat en het feit, dat de drie muzikanten op de bassist na wisselend alle instrumenten bespelen, is een aantrekkelijk aspect op het optreden bijzonder te laten zijn. De band bracht onlangs de CD Ligth uit. Soms wordt met een VJ gewerkt. De andere band, The Secret Love Parade is een duo, dat tweestemmige electropop brengt. Het concert van de twee bands in Paradiso was uitverkocht. Xinix start om 22.00 uur.

Lola Kite

Finale

Op een steenworp afstand is in Gorcum de Finale van De Rockslag bij Gorcum, de enige bandjeswedstrijd in de streek. De bands Fexet, Refection, One Night Band, RAISE en TeRra vechten op een plaats op Wantijpop in Dordrecht en natuurlijk om de eer. Er wordt gestart om 21.00 uur. De wedstrijd is in Het Huijs van Breughel. Er wordt vele publiek verwacht.

Meer columns van Piet van Vugt: