Skip to content

Column Popnieuws: Dubio wint Rockslag

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 13-03-2008

De band Dubio met muzikanten uit Sleeuwijk, Woudrichem en Gorinchem won zaterdag De elfde editie van de Rockslag bij Gorcum. Gitarist Lucas van Lunteren noemt de overwinning verrassend, omdat de band er niet echt op gerekend had. “We hadden vier ijzersterke tegenstanders, waarvan we zelf Highway49 als overwinnaar tipten, mede door het enthousiaste publiek bij hun optreden.” De jury besliste echter anders. In het juryrapport werd nog wel opgemerkt dat Dubio nog meer “aan de act moet werken”. In ieder geval heeft het kwartet optredens op Wantijpop in Dordrecht en het Bevrijdingsfstival in Rotterdam in de knip.

Poppodium Haarhorst open

Het heeft er alles van weg dat Gorinchem een serieus poppodium heef: zaterdag 15 maart wordt officieel poppodium Haarhorst geopend. In het Buurthuis aan de Haarsekade staat nagenoeg wekelijks een popavond op het programma. Met de opening spelen de volgende bands: Kinkobra, Divadown, The Loo, Roccoman, Black Sun Empire en rapper Raymzter. De avond start om 19.00 uur en de entree bedraagt €.5,--. In Gorcum gebeurt regelmatig iets op het gebied van de pop, maar tot heden zat er geen structuur in. Met Poppodium Haarhorst lijkt er een stevige basis te zijn om iets op te bouwen. Wellicht ook een impuls voor de Gorcumse popscene.

Zeus in Xinix

De band Zeus, die zware groovy rockmuziek maakt, staat zaterdag 15 maart op het podium van Xinix. De band heeft wat grunge toegevoegd en in het repertoire klinkt bovendien de sound van Black Sabbath en Led Zeppelin door. Blikvanger van de band is zanger Jeroen van Koningsbrugge, die zijn bekender is als lid van de stand-upcomedians van de Lama’s. Het voorprogramma wordt verzorgd door het rocktrio Doyle, dat zaterdag één van de verliezende finalisten van de rockslag was.

In de Lift

In Xinix is vrijdag 14 maart weer SLIM in de Lift met aandacht voor regionaal muzikanten. Er treden ditmaal drie bands op: Sisters of Melody, een singersongwritersduo dat rockballads speelt en dat uitgebreid is met een drummer, Another Language (rock/metal) en StuNd. De laatste band verzorgt een reunie optreden. De Werkendamse band ging op in Liberty Valance, maar de nieuwe oefenruimten inspireerden de leden om weer (misschien zelfs eenmalig) samen te gaan werken. Aanvang 21.30 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: