Skip to content

Column popnieuws: Rudeboy met Eyebrows in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 07-02-2008

Na de landelijke bekende band Intwine speelt zaterdag 16 februari opnieuw een gerenommeerde muzikant met zijn band in jongerencentrum Xinix in Nieuwendijk. Voormalig Urban Dance Squad zanger Rudeboy staat met zijn drie medemuzikanten als The Club of High Eyebrows op de planken. Het wordt inderdaad de wenkbrauwen fronsen als je de funky hiphop sound van UDS verwacht. Hoewel er wel nummers van die band in het repertoire opgenomen zijn is de sound van CHE toch heel anders. De teksten van Patrick Tilon (Rudeboys's echte naam) zijn nog altijd even scherp en doordringend, maar het geheel is wat ingetogener. Critici oordeelden lovend over de eerste cd Older Now, die in november uitkwam. Rudeboy is nog steeds bij machte om een energieke show neer te zetten. Zijn medemuzikanten komen uit Miss Antarctica (eerder ook in Xinix) en League of the XO Gentleman (de voorganger van CHE).

Teerkamer

De band Highway49 uit Woudrichem en omgeving speelt zaterdag een thuiswedstrijd, als de band acteert in De Teerkamer aan de Vissersdijk. Highway49 speelt een mix van authentiek rock & roll, klassieke rock en blues. Onlangs won Highway49 een voorronde van de Rockslag bij Gorcum. De band wordt 16 februari, zoals gebruikelijk, afgewisseld met de Teerkamer Huisband. De concerten onder de noemer Teerkamer Livepodia starten om 21.00 uur. Er is geen entree.

Progrock in Haarhorst

In Buurtcentrum De Haarhost in Gorcum staat zaterdag 16 februari progrock op de voorgrond. De band Zixth Zense speelt repertoire van het legendarisch Leerdamse Gilgasmesj en aansluitend laat Ice horen, waarom hun cd uit 2006 goede kritieken kreeg. Het wordt een reünie in Gorcum, gezien de bezetting van de bands: veel Gorcumse rockers van weleer. Aanvang 21.00 uur.

Verder

Diva Down werd geselecteerd voor de High School Music Competition, een initiatief van de Zuid Hollandse Popunie. Schoolbands maken in drie voorronden uit, wie er winnaar wordt. De voorronde met Diva Down is in Bibelot in Dordrecht. Elke voorronde levert drie winaars, die elkaar tegenkomen in de finale in het Haagse Paard op 18 mei.Eerder die dag is Diva Down te horen op de regionale zender 106.9FM. Dat doet de band samen met het energieke KinKobra.

Meer columns van Piet van Vugt: