Skip to content

Column Popnieuws: Face Tomorrow sluit Haarhorst podium

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 14-01-2010

Het optreden van Face Tomorrow op zaterdag 16 januari is het laatste dat plaatsvindt in het kader van Poppodium Haarhorst in Gorinchem. Het poppodium startte anderhalf jaar geleden voortvarend met een aantal interessante optredens. Tegenvallende subsidies deed organisator Stichting Arkelstad besluiten te stoppen met het poppodium. De Rotterdamse band Face Tomorrow zal er een mooi slotoptreden van gaan maken. Het optreden in Gorcum is één van de laatste in de promotietour van de derde cd van de band, In the Dark. De single Overpowered geeft goed het karakter van de band weer: stevige emocore. Binnenkort neemt de band afscheid van gitarist Marc Nolte. Zijn vervanger is Ralf Mastwijk. In het voorprogramma speelt het regionale DivaDown, dat onlangs de cd Risen Thought & Fallen Feelings uitbracht. DivaDown stond de afgelopen twee jaar vijftig keer op het podium. Aanvang 20.30 uur.

Mega-rockfeest

In Xinix is op dezelfde zaterdag een mega-rockfeest. Die avond spelen Patatje Metal en AC/Dixi, twee bands die hun nummers verpakken in een komisch jasje. Patatje Metal zette eerder het oude Xinix op zijn kop met ondermeer hun metal covers van “Een beetje verliefd” en “Heb je even voor mij”. Dat gaat ongetwijfeld opnieuw gebeuren. De band AC/Dixi heeft een ook een Nederlandstalig repertoire. Voor de muziek gebruiken de mannen van AC/Dixi bekende nummer (Lola, Satisfaction, What evr you want) met actuele teksten. Daarnaast moet je niet schrikken van een vertolking van het Kleine cafe aan de haven. Het begint allemaal om 22.00 uur in Xinix.

Even rust

Fenris doet het de komende tijd even rustig aan en werkt aan nieuwe nummers om er daarna weer vol vuur tegenaan te gaan. Zanger Gilbert de Rooij speelt ook in Infestis, waarin ook enkele leden van de Werkendamse band Brandhaard. Infestis is heel actief en voor de zomer staat de band nog zeven keer op het podium. Hoogtepunt is een optreden in Berlijn, dat door contacten die Fenris had tot stand gekomen is. Infestis speelt stevige metal.

Meer columns van Piet van Vugt: