Skip to content

Column Popnieuws: Gitaarbattle door tijdnood verzet

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 13-11-2008

Tijdens de eerste avond van het SLIM Herfstfestival was een Gitaarbattle, een “veldslag” tussen twee gitaristen gepland. Door uitloop van het programma werd de wedstrijd geannuleerd. Zaterdag 15 november, tijdens de 2e avond van het SLIM Herfstfestival gaat de wedstrijd wel door. Een aantal gitaristen heeft zich al aangemeld. Het programma in XiniX begint zaterdag weer met twee bands, die ontstaan zijn uit de SLIM Workshops. Vorige week werden X-ile en Born Naked Generation enthousiast door het publiek ontvangen. Mogelijk treffen Purple Pineapple (poprock, 20.00 uur) en Flash Bang (punkrock, 20.25 uur) een even enthousiast publiek. Het verdere programma vermeldt een optreden van Highway 49 (21.00 uur), dat aan het verleden gekoppelde bluesrock speelt. De band zat eerder in de finale van de Rockslag bij Gorcum. Chaos (21.45 uur) is een vertegenwoordigt de trashmetalhoek. De band speel snelle en midtempo nummers. Na de gitaarwedstrijd (22.40 uur) speelt Profuna Ocean vanaf 23.15. uur een set (prog)rock, waarna het festival besloten wordt met de weelderig uitgedoste band Sodomy & Lust (00.15, shockrock). Wie geen mogelijkheden ziet het festival live mee te maken, kan terugvallen op SLIM webradio, die beluisterbaar is via de SLIM website www.slimweb.org. Daar staat ook verdere info over de bands.

Fenris pakt aan

De Almkerkse black vikingmetalband Fenris komt op stoom. Na een succesvol optreden in Belgie, staat in december twee keer een optreden in Xinix gepland en gaat de band bovendien voor optredens in Oberhausen en Berlijn, naar Duitsland. Ondertussen is er ook nog maar “even” van basgitarist gewisseld. Basgitarist Brian Corstjens had het te druk met zijn andere band, Wasted Bullits.

Verder nieuws

Refection heeft de eerste voorronde van De Rockslag bij Gorcum gewonnen. De tweede ronde is op 29 november. Aanmelden voor de wedstrijd is nog steeds mogelijk. Daarvoor kan Peter Rikkers (06-23227214) gebeld worden. In Gorcum is vrijdag 14 november een hardcore metal night in De Haarhorst. De bands Size10, Bacchus en Defuse treden dan op. Het eerder afgelaste optreden van The Hot Stewards is doorgezet naar 30 januari. Highway49 verzorgt dan het voorprogramma. Verder staan De Hardheid (ska, 12/12) en Zeus (stonerrock 13/12) ook al vast.

Meer columns van Piet van Vugt: