Skip to content

Column Popnieuws: Veel licht en vuur in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 13-01-2011

De tribute band Zwammstein (natuurlijk gerelateerd aan het Duitse Rammstein) brengt zaterdag 15 januari het nodige spectakel in Xinix: naast een energieke sound ook een forse lichtshow, aangevuld met pyrotechniek (een gecontroleerde vuurshow).

Vuurwerk

De muzikanten van Zwammstein hebben er lang over na moeten denken, alsvorens de Rammstein tribute band te vormen. Inmiddels “staat”de zesmansband en benadert het origineel. Het Rammstein gevoel komt tijdens optredens helemaal boven, maar er is voor gezorgd dat ook de Zwammstein aanpak behouden blijft. Het is dus meer dan alleen naspelen. Xinix zal vanaf 22.00 uur denderen op zijn grondvesten. De Zwammstein filmpjes op YouTube geven een indruk vooraf.

Regionaal

De Werkendamse band De Coveralls (niet te verwarren met het Engelse The Coveralls) speelt vrijdag 14 januari in Altena Roadhouse in Eethen. De band weet met hun coverrepertoire op een bijzondere manier de sfeer uit de 60 en 70-er jaren neer te zetten. De Coveralls speelden al twee keer eerder in Eethen. De avond begint om 21.00 uur. Nieuwendijkers van de band Roes staan op de voorgrond bij een optreden in Elzinus' Swingcafe in het cafe van Xinix in Nieuwendijk (eveneens vrijdag 14 januari). Roes brengt Nederlandstalige rocksongs en liet al eerder tijdens optredens zien, dat de band geen moeite heeft om het publiek te vermaken. De teksten van de nummers zijn soms poetisch en gaan bijna altijd over het leven. Het café is open vanaf 20.00 uur. Zaterdag 15 januari speelt de band Foolish Games in Altena Roadhouse. De band heeft twee zangeressen en speelt daarop geente covers, aanvang 21.00 uur.

Hank

SOAP! Is de huisband van het Open Podium van recreatiecentrum De Kurenpolder in Hank. De Hank speelt er zondag 16 januari voor de derde keer in een half jaar tijd. Het optreden begint om 14.00 uur. SOAP! Brengt dan een brede mix van allerlei rockcovers uit de afgelopen 40 jaar. Het optreden wordt afgewisseld met een optreden van Alicia en Amber, die tweestemmige zingen. Ook de band Peaches & Burt zal optreden. SOAP! Sluit het open podium af. Geen entree.

Roes

Meer columns van Piet van Vugt: