Skip to content

Column Popnieuws: Herfst in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 12-11-2009

Als het blad valt en buiten de geuren van de open haard en een pan erwtensoep opgesnoven kunnen worden, is het tijd voor het SLIM Herfstfestival. De komende twee zaterdagen 14 en 21 november is als vanzelfsprekend poppodium Xinix in Nieuwendijk weer de plaats van handeling. Door het volle programma, wordt er altijd gestart om 20.00 uur. Het is de vierde keer, dat het festival op beide avonden geopend wordt met bands, die ontstaan zijn uit de SLIM Workshops met leerlingen van het Altena College. Meestal staan die muzikanten voor het eerst op het podium. Ditmaal start Fictricious, dat voortgekomen is uit de workshopband Born Naked Generation van vorig jaar. Frictious debuteert met de nieuwe drummer en nieuwe gitarist en speelt poprock. Om 20.30 speelt MaSuMaRu, dat breakbeat en elektro de zaal in slingert. Deadbird (alternatieve rock, 21.00 uur) krijgt een nieuwe kans, omdat het optreden bij SLIM Over de Brug in Gorcum in de zomer, in de soep liep.

Zware jongens

Het zware deel is overbleven tot het laatst van de avond. Achtereenvolgens spelen dan Salvador (metal, 22.00 uur) met een nieuwe vette drummer, Kill (dr) Phil en Ex Libris. Kill (dr) Phil (23.00 uur) heeft afscheid genomen van hun zanger en daarom verzorgen diverse leden van de band de zang. De muziekstijl is metal, maar er staan ook covers van The Cure en K’s Choice (!) op het programma. Ex Libris (24.00 uur) sluit af met gothic en ook die band krijgt een herkansing vanwege de min of meer geflopte SLIM over de Brug in juni. Een verrassing (gitaarbattle?) of achtergrond beelden zijn niet uitgesloten. Kom op tijd, want meestal is het druk.

Zanger gezocht

Bleeding Tears, een band die op het SLIM Herfstfestival had moeten debuteren is opnieuw de zanger kwijt. Onverwacht verliet Denis van der Wal, die in juli de vervanger werd van zangeres Annette Krijgsman, de band. De oorzaak zat ‘m in persoonlijke omstandigheden. Bleeding Tears heeft de tranen gedroogd en werkt vol vuur aan nieuwe nummers en een demo. Wanneer de band compleet is en ingewerkt, zal de band zich gaan presenteren aan het publiek. Nieuwe zangers vinden info op www.bleeding-tears.nl. Een zangeres mag natuurlijk ook.

Meer columns van Piet van Vugt: