Skip to content

Column Popnieuws: DJ en rapper samen in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 12-06-2008

Poppodium Xinix heeft zaterdag 14 juni de dj Kubus met rapper BangBang in huis. Het duo ontstond spontaan, nadat de rapper DJ Kubus indruk zag maken tijdens een tv uitzending. Kubus imponeerde met een zinderende set op Lowlands 2006. Hij maakte daarnaast gelikte beats voor Opgezwolle en DuvelDuvel. De samenwerking met de Engelse rapper BangBang zorgde opnieuw voor een enthousiast ontvangen optreden op (ditmaal) Lowlands 2007. Enkele weken terug vermaakte het duo Pinkpop bezoekers dit bivakkeerden op één van de tijdelijke campings. Samen maakten de heren de cd’s Learning Curve (2007) en Pie & Mash (een dubbel, februari 2008). BangBang zorgt voor een heftig optreden en is daarnaast een opvallende verschijning door zijn ruige tattoos. Het optreden begint om 22.30 uur.

Rap en ska

De regionale bands E-Legal en The Skaranoids staan geprogrammeerd op de zesde SLIM in de Lift avond, vrijdag 13 juni in Xinix. E-Legal heeft leden uit Sleeuwijk en Gorinchem. Het trio maakt furore in het hele land en was met hun eerste clip te zien op (destijds) The Box. De Clip is nog te zien op de myspace van de band (Elegalmusic). In augustus staat de band geprogrammeerd op de zomerfeesten in Gorinchem. De tweede band is het vrolijk ska-gezelschap The Skaranoids uit Gorinchem en omstreken. De band maakte indruk tijdens het slotfeest van het oude Xinix en toont nu wat de band waard is in het nieuwe Xinix. Zoals dat hoort bij ska heeft The Skaranoids een heftige blazerssectie. Ook stond de band in de finale van de Kleine Prijs van de Alblasserwaard in Elektra, Sliedrecht. Vanwege vertoning van voetbal op een groot scherm, begint de eerste band om 22.45 uur. Entree gratis.

De programmering voor de Bandstrijd in de feesttent in Almkerk (dinsdag 12 augustus) is rond. Er zullen vier band “vechten” om de prijzen: Backyard, Dubio, Diva Down en Another Lost Message. De muzikanten kennen elkaar allemaal, dus kan het een ongedwongen, sportieve strijd worden. De band Smack speelt terwijl de jury nadenkt. Vorig jaar won onverwacht Resistors, maar de band kon helaas de overwinningsprijs niet verzilveren (voorprogramma Green Lizard). De site van de band is inmiddels uit de lucht.

Meer columns van Piet van Vugt: