Skip to content

Column Popnieuws: Reggae met traan in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 12-05-2011

Zet drie actieve muzikanten bij elkaar en een nieuwe muzieksoort is geboren. Pieter Both (Beef) en Rudi de Graaff ontmoetten twee jaar terug zanger Herman Havertong tijdens een festival. Havertong zong een reggae versie van Zij gelooft in mij van AndrĂ© Hazes. Both en de Graaff waren zo onder de indruk dat vanaf dat moment het trio aan de slag ging om andere soortgelijke nummers van een reggae beat te voorzien. Daaruit ontstond de band JAH6, die zaterdag 14 mei in Xinix optreedt. “Reggae en levenslied bezingen allebei een blues”, aldus Pieter Both en passen daarin goed bij elkaar”. JAH6 heeft naast AndrĂ© Hazes ook werk van Johnny Jordaan, Ramses Shaffy en Corrie Konings op het programma staan. Het optreden begin om 22.00 uur. JAH6 vervangen wordt door Splendid (elfmansband met blazers, die rochsteady maakt met reggae, rock en soul).

Jah6 met Guus Meeuwis

Broken?

Twee jonge muzikanten hebben de band Broken Down opgericht. De band is nog niet compleet en daarom zoeken Jari Sack en Robin Luyendijk nog een drummer, die Broken down compleet kan maken. Inmiddels zijn de twee muzikanten al wel volop aan de slag met het spelen van rocknummers. Het maken van nieuwe eigen nummers is nog even uitgesteld in afwachting van de drummer. Kandidaten (tussen 15 en 20 jaar, man of vrouw) kunnen reageren en nadere info vragen door te mailen met brokendown-band@hotmail.com. Toetsenist Jari componeerde al wel het nummer Classified, maar dat is niet direct geschikt om op te nemen in heet Broken Down repertoire

Metaal

Xinix is vrijdag 13 mei weer helemaal in de ban van de metal. Die avond zullen Beliar, Fenris en Misanthropia optreden. Fenris is voor het eerst te zien met de nieuwe bassist. De band bestaat 14 jaar en maakte een succesvolle herstart met hun black viking metal. Beliar speelt bombastisch metal terwijl Misanthropia melodisch black metal speelt. Aanvang 22.00 uur.

Roots

Wie snel deze krant leest, kan nog net terecht bij het optreden van de Amerikaanse singersongwriters Mark Erelli en Jeffrey Foucault bij Xinix Rootscafe (donderdag 12 mei). Het plaatselijke Gadget met semi akoestisch popsongs verzorgt het voorprogramma. Aanvang 20.30 uur.

 

Meer columns van Piet van Vugt: