Skip to content

Column Popnieuws: Live in Woudrichem

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 12-05-2010

Er is komend weekeinde weer genoeg te doen op de podia. In De Teerkamer in Woudrichem sluit de nieuwe Teerkamerband zaterdag 15 mei muzikaal het Festival Weekend af. De band is opgebouwd rond zanger Marco Kieboom. Aan zijn zijde heeft hij zangeres Maya Smitsman, waarmee een variëteit aan rockcovers en ballads gezongen wordt. Gastzangeres is Sybille van Gammeren. De band speelt vanaf 21.30 uur, toegang gratis.

OVO

In het OVO gebouw in Oudendijk organiseert Stichting Live Podia, eveneens op zaterdag 15 mei een muziekavond. Er zullen twee bands optreden: De huisband SOAP!, die ook een aantal moderne covers aan het repertoire toegevoegd heeft en Peaches & Burt, een band met drie muzikale vrouwen rondom gitarist Bert van Herwijnen. De band speelt opwindende eigen rocknummers. SOAP! krijgt vooral bij de soulnummers ondersteuning van saxofonist Jan Maarten Volgers. Toegang gratis, aanvang 21.00 uur.

Dubbel

Xinix heeft zaterdag 15 mei een dubbelprogramma met The Rudolfs en Nuff Said. The Rudolfs is een nieuwe band die pittige rockmuziek speelt. Hun geluid doet denken aan de jaren negentig, waaraan zestiger jaren elementen toegevoegd zijn. The Doors en The Beatles horen tot de inspiratiebronnen. Nuff Said speelt meezingbare catchy rocksongs. De band was eerder in Xinix in twee gedaanten: als Nuff Said en als The Oscars (met een show vol filmmuziek). De bands starten om 22.00 uur. Een dag eerder, vrijdag 14 mei is het Elzinus Rockcafé in het café van Xinix. DJ Elzinus draait swingmuziek. Er is tevens een optreden van singersongwriter Huxley Green. Zaal open om 20.00, toegang gratis.

Fawaka

Het is lang rustig rond The FawakaBrothers en dat past niet bij de mannen: ze hebben altijd hun woordje klaar. Wie de band wil zien kan naar de feesttent in Nieuwendijk op 4 juni als de band de WC Experience support geeft. Ongetwijfeld is dan ook de nieuwe EP klaar die op de Hyves pagina van de band voor voorjaar 2010 gepland stond. Wordt tijd, De Perfecte Dag, Je Moeder en Selfdiss vragen om verversing.

Meer columns van Piet van Vugt: