Skip to content

SLIM Be Creative Festival 2013

SLIM Be Creative Festival 31 maart  2013 in Xinix
 

NIEUWENDIJK
Op paaszondag 31 maart 2013 organiseert SLIM voor de tweede keer het ‘’SLIM Be Creative Festival’’. Reden hiervoor is om creatief bezig te zijn met muziek, met elkaar en voor elkaar. Het festival is voor jong en oud, beginners en gevorderden. Soloartiesten, duo’s en trio’s. Per act zullen drie nummers worden gespeeld waarvan minimaal één eigen nummer. Kom genieten van de muziek van deze creatieve muzikanten!
 

De deelnemers zijn:
 

LEV (Lisanne van Wijk, Eveline de Leeuw, Vianne den Braven uit Arkel) + SU (Sujeewa van Kinderen uit Sleeuwijk) geven dit festival met zijn vieren een optreden met piano en of gitaar want dat weet je maar nooit met deze meiden. LEV treedt op bij feesten maar ook bij kerkdiensten. SU is een singer-songwriter die al vaker op het Xinix-podium heeft gestaan. Voor Marnix (Marnix van der Giessen) is het alweer vijf jaar geleden dat hij heeft opgetreden in Xinix, dus dat belooft wat! Desi & Shanti leerden elkaar kennen tijdens een uitwisselingsproject met muzikanten. Het klikte direct en daarom blijven deze Utrechtse meiden dus samen muziek maken. Desi Geetha is dit seizoen ook weer stagiaire bij de SLIM- workshops. Lennart van Meegen is vanaf zijn 20ste jaar bezig als singer songwriter. Met een duwtje in de juiste richting, begon hij voorzichtig zijn eerste nummers op een podium te presenteren. De afgelopen jaren heeft hij vooral opgetreden op regionale podia. "De Steentjes” bestaat uit: Peter Verhoeven (steelguitar, klassiek gitaar en derde stem], Ad de Peffer (Spaanse gitaar en eerste stem) en Paul Veldhuizen (Contra- en akoestische bas en tweede stem). Het repertoire is gevormd op diverse open podia en tijdens spontane huiskamergelegenheden waar zij speelden en elkaar en anderen uitdaagden, om de meest uiteenlopende muziekstijlen te spelen.

A&G De naam is een parodie op het verschrikkelijke zangduo Arno en Gradje. Zij bestaan uit Andries Bax: zang en semiakoestische gitaar en Henk Scherff: zang, semiakoestische bas. Het repertoire bestaat uit eigen nummers en covers, die ze naar eigen hand (en muzikale kennis) hebben gezet. Corrie Brijsbaert schreef in de tijd dat ze aan het conservatorium studeerde haar eerste eigen liedjes. Ze heeft in bands gespeeld en kamerconcerten gegeven. Nu heeft ze samen met een andere zangeres een duo gevormd. Ze zingen soul, jazzy pop en een aantal Nederlandse liedjes. Corrie schrijft nog steeds eigen nummers. Het festival zal worden afgesloten door de semiakoestische band ‘’Dirty Gift’’. Vier mensen met een passie voor muziek richtten eind 2010 een band op. Het ideaal was in eerste instantie om de MTV unplugged sessie van Alice in Chains eenmalig te coveren. Na een aantal jamsessies ontstonden er onbewust al snel eigen nummers. Eigen repertoire bleek veel beter te werken en daar wordt inmiddels de focus op gelegd. Invloeden komen van Alice in Chains, Pearl Jam, Opeth, Porcupine Tree en Chris Cornell. De muziek is semiakoestisch in de MTV unplugged stijl. Dirty Gift bestaat uit: Raoul Potters – gitaar / Nancy Bijland - Zang/ Marcel Hartog - Drums/ Christiaan Stegeman - Bas.

Kom dus allemaal naar het SLIM Be Creative Festival in Xinix!
 

Datum:        zondag 31 maart 2013
Zaal open:  14:30 u
Aanvang:    15:30 u
Entree:        GRATIS
Locatie:      Xinix zaal
Plaats:        Doornseweg 2b, Nieuwendijk

Houd de website www.slimweb.org in de gaten voor het volledige programma.